Copil lăsat singur în stație de vatman. Firea intervine, solictare către RATB

Un copil de 7 ani a rămas nesupravegheat într-o stație de tramvai din București, după ce vatmanul a închis ușile și a plecat înainte ca bunicul minorului să coboare. 

Situația a fost făcută publică de mama fetiței pe o pagină de socializare. Primarul general al Capitalei a cerut conducerii RATB ca vatmanului să i se desfacă de urgență contractul de muncă.

Incidentul a avut loc ieri, la prânz, în jurul orei 12.00, în stația de tramvai Lunca Bârzești. Bunicul o luase pe fetiță de la școală și mergeau împreună spre casă, informează TVR. Copila a coborât prima din tramvai. Bunicul nu a mai apucat să coboare, i s-au închis ușile în față.

Rămasa singură, fetița a început să plângă. A fost însă recunoscută de un vecin, care a luat-o acasă. Deși ceilalți călători, împreună cu bunicul fetiției, i-au strigat vatmanului să oprească tramvaiul, acesta a refuzat, potrivit martorilor.

Firea cere desfacerea contractului de muncă pentru vatman

Revoltați, părinții fetiței au publicat întreaga poveste pe internet.

Așa a aflat și primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a cerut conducerii RATB să-i desfacă rapid contractul de muncă: "Solicit de urgență desfacerea contractului de muncă a acestui vatman iresponsabil, un astfel de comportament nu poate fi tolerat sub nicio o formă, mai ales atunci când vorbim despre siguranța unui copil. Angajații RATB trebuie să fie un exemplu de conduită în trafic, iar întâmplarea de astăzi, deși un incident izolat, pune într-o lumină proastă și activitatea celorlalți șoferi RATB care își desfășoară activitatea responsabil, având ca prioritate siguranța călătorilor. Neatenția vatmanului va fi sancționată ca atare, concedierea fiind oricum o măsură mult prea blândă, în comparație cu o posibilă tragedie care ar fi putut să aibă loc", arată Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel