Copil de trei ani, mort la petrecerea de ziua sa. A fost împuşcat

Un copil în vârstă de trei ani a murit, după un incident care a avut loc chiar la petrecerea de ziua sa. 

Un copil de trei ani a încetat din viaţă sâmbătă după ce s-a jucat cu o armă de foc la petrecerea de ziua lui, în Porter, statul Texas, a anunţat poliţia din acest oraş situat în sudul SUA, notează AFP. Împuşcat în piept, el a fost transportat de urgenţă într-o cazarmă de pompieri unde a decedat din cauza rănii, a precizat într-un comunicat poliţia oraşului, situat la circa 40 de kilometri nord de Houston.

Băiatul sărbătorea împlinirea vârstei de trei ani împreună cu familia şi mai mulţi prieteni când adulţii prezenţi au auzit un foc de armă în timp ce jucau cărţi.

Potrivit anchetatorilor, el ar fi găsit arma căzută din buzunarul unui membru al familiei.

Pandemia a înmulţit aceste incidente



Accidentele de acest tip s-au înmulţit după închiderea grădiniţelor şi şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, a avertizat organizaţia Moms Demand Action care luptă împotriva răspândirii armelor într-o ţară în care o treime dintre adulţi deţin cel puţin o armă de foc.

"Cu mai mulţi copii acasă în perioada pandemiei, este mai important ca niciodată să aveţi un spaţiu de depozitare securizat, pentru că miza este atât de mare", a comentat Christine Parker, reprezentanta pentru Texas a organizaţiei.

Potrivit unei anchete a organizaţiei Everytown for gun safety, cel puţin 97 de decese sunt legate de "tiruri accidentale" ale unor copii de diferite vârste de la începutul anului.

Texasul este unul din statele americane cele mai permisive în domeniul legislaţiei pentru armele de foc, a căror posesie şi port sunt garantate de Al Doilea Amendament al Constituţiei, potrivit asociaţiilor de apărare a portului de arme, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel