Copil bătut de mamă. Avocatul Poporului s-a sesizat

Avocatul Poporului
Avocatul Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui copil de 10 ani, din comuna vasluiană Arsura, care ar fi fost bătut de propria mamă, după ce o înregistrare video cu agresiunea a apărut în mediul on-line.

Din materialul de presă a rezultat faptul că "O mamă din judeţul Vaslui şi-a snopit în bătaie băieţelul de 10 ani pentru că ar fi pierdut două suzete. Copilaşul a încasat lovitură cu lovitură, iar la scenele de violenţă a asistat tatăl care a filmat grozăvia. La bătaie a asistat şi mezinul familiei care plâns în hohote ca frăţiorul lui să fie lăsat în pace. Incidentul şocant a avut loc în casa unei familii din comuna Arsura, judeţul Vaslui. Un băieţel de 10 ani a fost umilit şi bătut cu sălbăticie de mama lui deoarece ar fi pierdut cele două suzete ale fratelui mai mic, un copilaş de un an şi şase luni. (...) Cei trei copii au fost luaţi, vineri, din familie de reprezentanţii instituţiei şi duşi într-un centru special de protecţie pentru minori. Băieţelul de 10 ani, care a fost bătut, este din prima căsătorie a femeii, care este din Republica Moldova. Pentru că minorul este cetăţean moldovean, va fi anunţat şi Consulatul, care urmează să stabilească dacă băiatul va rămâne într-un centru din România sau va fi dus în Republica Moldova. Cuplul are trei copii cu vârste de 10 ani, 2 ani şi 1 an.", precizează un comunicat de presă transmis, miercuri, de Avocatul Poporului, care citează un articol apărut în mass media.

Potrivit sursei citate, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 22 şi 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel