Copii ţinuţi în frig, la pichetarea PSD Sibiu

foto: facebook / Rares Helici / Vă vedem din Sibiu
foto: facebook / Rares Helici / Vă vedem din Sibiu

PSD Sibiu despre pichetarea sediului: Ne deranjează, iar unii protestatari au adus şi copiii şi i-au ţinut în frig.

Organizaţia PSD Sibiu afirmă, într-un comunicat transmis marţi Agerpres, că activitatea membrilor săi este deranjată de 'protestul agresiv şi neautorizat al câtorva indivizi' din faţa sediului său, adăugând că au făcut apel către organele de ordine publică în urma comportamentului civilizat, însă nimeni nu a intervenit în acest sens.

'În urma sesizărilor făcute de mai mulţi locuitori din Sibiu, care au semnalat că sunt deranjaţi de protestul agresiv şi neautorizat al câtorva indivizi care au ocupat abuziv zona pietonală din faţa sediului PSD Sibiu, am decis să aducem la cunoştinţă opiniei publice că maniera în care aceştia au ales să-şi manifeste nemulţumirile este ilegală şi necivilizată. Înainte de toate, PSD Sibiu respectă şi va respecta întotdeauna dreptul la exprimare al cetăţenilor şi dreptul la manifestaţii de stradă, însă doar în condiţiile în care astfel de proteste sunt legale, autorizate şi respectă conduita democratică. De două zile, membrii PSD Sibiu sunt obligaţi să suporte manifestaţiile unui grup de aproximativ 20 de oameni care s-a instalat pe domeniul public, la fereastra sediului partidului, cu mese, scaune şi aparatură electronică (laptopuri, proiectoare) şi s-au branşat ilegal la reţeaua electrică din zonă', susţine PSD Sibiu, în comunicatul menţionat.

De asemenea, potrivit social-democraţilor sibieni, unii dintre protestatari şi-au adus şi copiii la acţiunea din faţa sediului şi i-au ţinut mai multe ore în frig şi la 'un eveniment nepotrivit pentru ei'.

'Ieri, protestatarii au manifestat mai multe ore şi au continuat şi după lăsarea întunericului atunci când au proiectat pe zidurile sediului PSD Sibiu lozinci defăimătoare la adresa politicienilor PSD. În condiţiile descrise mai sus, unii dintre aceşti indivizi iresponsabili şi-au adus şi copiii (există filmări şi fotografii în sensul acesta, făcute chiar de ei) pe care i-au ţinut în frig şi pe care i-au obligat să asiste la o manifestaţie agresivă. Cei mici au fost expuşi unui eveniment nepotrivit pentru ei, care i-ar fi putut pune în pericol', se arată în comunicatul PSD Sibiu. Social-democraţii spun că au făcut insistent apel la organele de 'siguranţă şi ordine publică', însă 'nimeni nu a intervenit să reinstaleze ordinea de drept'.

'Comportamentul protestatarilor ne-a determinat să facem apel către organele de siguranţă şi ordine publică, însă în ciuda insistenţelor, nimeni nu a intervenit să reinstaleze ordinea de drept. Manifestaţiile acestor indivizi continuă şi la această oră. În faţa sediului partidului aceştia au postat pancarte şi deranjează activitatea celor aflaţi în sediul PSD Sibiu, dar şi pe oamenii care sunt în zona Pieţei Mari din centrul Sibiului, la Târgul de Crăciun. Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă astfel de indivizi s-ar fi manifestat abuziv şi agresiv într-o zonă atât de expusă, într-un oraş european? În ce fel ar fi reacţionat autorităţile dacă la Londra sau la Bruxelles un grup de 20 de oameni ar fi demonstrat fără autorizaţie şi şi-ar fi ţinut copiii mici în frig şi ar fi proiectat mesaje pe clădirea unei instituţii cu ajutorul unui proiector racordat ilegal la reţeaua publică de electricitate? Ne mai întrebăm cum ar fi reacţionat autorităţile din România dacă susţinătorii PSD s-ar fi adunat în faţa unui sediu de partid sau în faţa unei instituţii publice, primărie, consiliu judeţean din Sibiu şi ar fi protestat fără să aibă autorizaţie?', se afirmă în documentul transmis de PSD Sibiu.

[citeste si]

Totodată, organizaţia social-democraţilor sibieni mai aminteşte că a renunţat în această perioadă la organizarea unor mitinguri de susţinere a măsurilor guvernamentale, având în vedere zilele de doliu declarate în urma decesului regelui Mihai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel