Consiliul Județean care colectează uleiul uzat

Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita
Colectare ulei uzat / FOTO: CJ Harghita

La sediul Consiliului Județean din Harghita se poate colecta ulei uzat. Conform autorităților, măsura a fost luată pentru că a devenit necesitate pentru locuitorii din Miercurea Ciuc, care doresc să păstreze mediul înconjurător.

Se poate preda ulei alimentar uzat în fiecare a treia sâmbătă din lună, la sediul Consiliului Județean din Harghita. Ca urmare a unei inițiative civile s-a formulat solicitarea ca în cadrul târgurilor lunare care au loc la sediul consiliului județean, să existe posibilitatea de predare a uleiului alimentar uzat.

”Având în vedere că tot mai multe persoane au făcut cunoștință cu programul de colectare selectivă a deșeurilor, a devenit o necesitate oferirea posibilității de colectare lunară a uleiului uzat care dăunează atât de mult mediului înconjurător”, spun reprezentanții CJ Harghita. 

Colectarea uleiului uzat în Miercurea Ciuc a început în anul 2009 când Asociația Zöld SzékelyFöld a demarat activitatea care are loc o dată la trei, patru luni.

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare a Județului Harghita asigură, începând din luna martie, ca în fiecare a treia sâmbătă din lună, pe durata târgurilor lunare, între orele 8:00 și 14:00, locuitorii să poată să predea uleiul uzat. Colectarea și transportul uleiul uzat se va face de către o firmă specializată din Odorheiu-Secuiesc.

Vezi și: 

Alertă de radiații. Intervenție de urgență a autorităților

Vești bune pentru pensionari. Măsură aprobată de Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel