Conflict Gibraltar: Devierea atenției de la alte evenimente,ca la noi

Coincidență sau nu, conflictul dintre Madrid și Londra pe tema Gibraltarului a izbucnit tocmai în momentele grele prin care trecea premierul spaniol Mariano Rajoy, care a fost nevoit să explice în fața Parlamentului gravele acuzații de corupție care i se aduc în cazul Bárcenas. Există voci care susțin că premierul pune paie pe foc în loc să încerce să rezolve situația din Gibraltar tocmai pentru a devia atenția. 

Tensiunile s-au reaprins după ce autorităţile din Gibraltar au aruncat în mare mai multe blocuri de beton, menite să ajute la crearea unor recifuri unde să se poată dezvolta peştii. Spaniolii au considerat însă manevra drept un atentat la propriile lor zone de pescuit. De atunci, au avut loc diverse incidente, ce includ controale stricte la graniță și anunțuri de noi taxe vamale.

Manuel López, lider sindical al muncitorilor din Gibraltar acuză Guvernul spaniol că vrea să devieze atenția și avertizează în legătură cu ridicarea tensiunii dintre cele două părți, care poate afecta mai mult de 10.000 de angajați care își desfășoară activitatea în zonă, dar și relațiile dintre spanioli și locuitorii Gibraltarului. 30.000 de persoane trec frontiera în fiecare zi, flux ce va fi grav afectat dacă se mențin controlalele stricte și taxa de trecere de 50 de euro, mai spune López.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel