Conflict de interese. Rădulescu (PSD): "Nu este nici moral şi nici legal"

Rădulescu propune ca incompatibilitatea şi conflictul de interese în cazul demnitarilor să se prescrie în termen de 3 ani.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a depus la Parlament un proiect de lege care prevede că faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

Potrivit proiectului care ar urma să modifice Legea 176/2000 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice şi modificarea legii ANI, 'se introduce un nou alineat - faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de trei ani de la data săvârşirii lor'.

În expunerea de motive se arată că iniţiatorii propun introducerea unui termen de prescripţie a faptelor ce determină existenţa conflictului de interese sau stării de incompatibilitate, având în vedere că şi în materie mai gravă, a ilicitului penal, există o astfel de instituţie juridică, mai precis prescripţia răspunderii penale.

'De asemenea, nu este nici moral şi nici legal ca aceste fapte să fie imprescriptibile', mai spune iniţiatorul. Alături de Rădulescu, proiectul a fost semnat de 103 deputaţi PSD şi un deputat neafiliat, Damian Florea. Iniţiativa legislativă se află în dezbatere publică la Cameră până pe 26 februarie.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23