Comisia Europeană ne oferă expertiză să PRIMIM REFUGIAȚI

Refugiaţii din Ucraina vor avea gratuitate la transportul feroviar şi rutier 5 zile de la intrarea în România (proiect) / Sursă foto: Pexels (Mathias Reding)
Refugiaţii din Ucraina vor avea gratuitate la transportul feroviar şi rutier 5 zile de la intrarea în România (proiect) / Sursă foto: Pexels (Mathias Reding)

Comisia Europeană oferă expertiză tehnică pentru a susține 9 state, printre care și România, să primească refugiați. 

Comisia Europeană va oferi expertiză tehnică pentru a ajuta nouă state membre, printre care și România, să primească persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Cele nouă țări sunt: Belgia, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Italia, Polonia, România și Slovacia.

Acestea vor fi sprijinite în ceea ce privește: absorbția fondurilor UE în scopuri de primire și integrare, punerea în aplicare a Directivei privind protecția temporară, facilitarea recunoașterii calificărilor și diplomelor refugiaților ucraineni pentru a ușura intrarea acestora pe piața muncii din UE, adaptarea programei școlare la nevoile elevilor ucraineni, precum și în ceea ce privește îmbunătățirea coordonării interministeriale.

Refugiații pot primi locuințe, acces la educație și la îngrijiri medicale

În 21 martie, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, Comisia a lansat un apel specific pentru a sprijini statele membre care primesc refugiați din Ucraina și care elimină treptat dependența lor de combustibilii fosili din Rusia. Cererile prezentate de statele membre au fost evaluate și aprobate de Comisie. Prin intermediul IST 2022, Comisia sprijină deja Croația, Danemarca, Finlanda, Grecia, Italia, Țările de Jos și Portugalia în cadrul proiectelor emblematice de sprijin „Integrarea resortisanților țărilor terțe în statele membre ale UE”.

”Invadarea Ucrainei de către Rusia a declanșat o criză umanitară fără precedent. Avem datoria să îi ajutăm pe cei care fug din calea războiului și caută siguranță în UE. Aceasta înseamnă acces la locuințe, educație, asistență medicală și locuri de muncă. Prin intermediul instrumentului de sprijin tehnic, Comisia Europeană sprijină statele membre să ofere acest ajutor fără probleme și rapid”, a declarat Elisa Ferreira, comisara pentru coeziune și reforme.

700.000 de refugiați din Ucraina au ajuns până acum în Germania

În Germania au fost înregistraţi până acum peste 700.000 de refugiaţi din Ucraina, arată date ale ministerului de interne de la Berlin publicate de săptămânalul Welt am Sonntag, preluat de Reuters. De la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, până în 11 mai, în Registrul Central al Străinilor (AZR) au fost înregistraţi 727.205 străini, din care 93% au cetăţenie ucraineană.

Publicaţia citată apreciază că un număr semnificativ dintre refugiaţi s-au mutat între timp în alte ţări europene ori s-au întors în Ucraina. Circa 40% din refugiaţii ucraineni erau minori, iar 81% din adulţi erau femei, mai adaugă aceeaşi sursă. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel