Comasare alegeri. AUR acuză o „bătaie de joc la adresa democrației și Constituției“ / video

Agerpres
Agerpres

Reprezentanții AUR au fost prezenți la dezbaterea de la Ministerul Afacerilor Interne privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

Astăzi a avut loc, la Ministerul Afacerilor Interne, o dezbatere public privind Ordonanța de Guvern pentru comasarea alegerilor europarlamentare  cu cele locale, care ar urma să aibă loc în data de 9 iunie 2024. Executivul a stabilit în ordonanța în cauză că aleșilor locali le poate fi tolerat traseismul politic, aceștia având posibilitatea să schimbe partidul cu cel mult 60 de zile înaintea datei de 9 iunie.

„Avem lupte grele cu statul de drept, cu democrația. Regulile pentru alegeri se schimbă cu 6 luni înainte. Se dau legi pentru traseism. S-a creat un precedent.

Zilele trecute au apărut mesaje că AUR se dezintegrează. AUR nu se dezintegrează. Ați ajuns să folosiți fake news-uri, deep fake-uri, înregistrări contrafăcute, transcrieri mincinoase. Eu am dat un mesaj că toate listele noastre pentru consilii se completează cu membrii noștri vechi, loiali, si să se aibă grijă la escroci. Ei au scris că Simion ia escrocii.“, a spus George Simion după ce a ieșit de la dezbatere.

Dan Tanasă, purtătorul de cuvânt al Alianței pentru Unirea Românilor, a acuzat la rândul său un atac la adresa democrației și Constituției prin faptul că legislația nu este făcută și votată în Parlament, așa cum ar trebui, ci este dată pe repede-înainte de Guvern, pentru a ocoli controlul Curții Constituționale.

„Rolul acestei ordonanțe de urgență este nu doar să impună ceea ce dorește partidul-stat PSD - PNL, ci este de a bloca Alianța pentru Unirea Românilor. Nu doar că vreți să amestecați alegerile locale cu cele europarlamentare, ci vreți să suspendați o serie întreagă de legi.

Mai mult, vreți să băgați pumnul în gură și să scoateți din secțiile de vot principala formațiune de opoziție, AUR. Vreți să ne scoateți afară din secțiile de vot, în condițiile în care avem candidat membru în Parlamentul European, în condițiile în care avem grup politic parlamentar în Parlamentul României și avem candidați peste tot.“, a punctat Dan Tanasă.

„Noi luna viitoare trebuie să depunem candidaturile și încă suntem în dezbatere cu privire la legislația în baza căreia se vor organiza alegerile din 2024. Așa ceva nu se întâmplă decât în țările cu deficit de democrație. Această ordonanță nu are nicio legătură cu democrația și Constituția și o faceți pe repede-înainte ca să eludați controlul Curții Constituționale. În România, legislația nu se face de către Parlamentul României, ci de către Executiv. Ați stricat complet mecanismul democratic. Este o bătaie de joc!“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel