EXCLUSIV  Comasare alegeri 2024. Victor Ponta: E o decizie luată. Pentru PSD și PNL e un mare avantaj

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Decizia comasării alegerilor ar fi fost deja luată. 

Fostul premier, Victor Ponta, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la „Ce se întâmplă?”, joi, la ora 12.00, pe DC News TV, inclusiv pe Facebook și Youtube. Cei doi au abordat mai multe teme de interes pentru societatea românească, una din ele fiind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Conform unor analize, aduse în discuție de Răzvan Dumitrescu, decizia a fost luată de cei care se tem de un scor foarte slab. 

Jurnalistul a afirmat că "primul vot, cel 'de furie', este la europarlamentare și se tem că dacă nu le fac împreună, până la locale, prezidențiale, parlamentare, le fug primarii. Le e frică că aceștia se vor duce să candideze pentru alte partide și astfel încep problemele interne".

Comasarea alegerilor

"Este o decizie, care eu cred că e luată. Se vor face așa. L-am văzut pe domnul Iohannis care a zis un lucru extraordinar de bun. Nu știu dacă vorbea de alegerile locale din Vanuatu sau din Vietnam, sau despre alegerile 'europarlamentare din Chile', că domnia sa călătorind atât de mult s-ar putea să nu știe pe ce fus orar e. Pentru PSD și PNL e un mare avantaj. Strict pentru PSD și PNL ca partide, pentru că au primari, au președinți de consilii județene, au funcționari publici și o să le spună 'bă mișcați-vă la vot și puneți ștampila pentru primar și puneți și pentru europarlamentare'. Asta e clar. Pentru restul lumii, sigur, nu e un avantaj. Eu un dezavantaj. Dar ce contează? Uite ce cred eu, apropo de subiectul ridicat la început de Uniunea Europeană. Sincer acum, ești jurnalist, în campanie o să dezbatem despre ce spun europarlamentarii sau o să dezbatem despre cine ia primăria sau consiliul județean? Despre primări și consilii județene o să vorbim", a declarat Victor Ponta.

'Dumnezeu cu mila', cine o să ajungă prin Parlamentul European

"Măcar acea parte din populație, care înțelege că, de fapt, e foarte important pe cine trimitem la Bruxelles, să meargă să voteze. Să voteze pe cineva care poate să vorbească două sau trei limbi, să nu rupă masa în limba română, să fie acceptat de alții, nu să vorbească doar între ei la bufet despre ce s-a întâmplat acasă în România. Să aibă rapoarte, să aibă propuneri, să aibă interpelări, să știe Ursula von der Leyen 'bă e unul din România care șterge cu mine pe jos când mă duc acolo'. Asta trebuie, de fapt. Ideea e următoarea: în condițiile în care o să avem, alegerile pentru Parlamentul European cu localele, pe bună dreptate, de bun simț, 99,9% din atenția publicului, dar și a voastră a presei, și a mea, va fi pe locale. (...) Așa că, 'Dumnezeu cu mila', cine o să ajungă prin Parlamentul European, o să-și ia un salariu bun, și după noi o să ne plângem că nu contăm", a mai spus fostul premier Victor Ponta.

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel