Columbia, referendum pentru măsuri anticorupţie

Bogdan Cotigă / 26 aug 2018 / 14:33 Salveaza PDF Comentarii
Referendum
Descriere foto: Referendum

Columbienii au fost chemaţi pentru a patra oară în acest an să se pronunţe duminică, în cadrul unui referendum, asupra a şapte măsuri menite să întărească lupta anticorupţie din Columbia.

Printre măsurile propuse se numără reducerea salariilor pentru membrii parlamentului, pedepse mai aspre pentru cei condamnaţi pentru corupţie şi obligarea parlamentarilor să plătească pentru absentarea de la vot. Participanţii la referendum trebuie să răspundă prin 'da' sau 'nu' pentru fiecare măsură separată. Referendumul este considerat un pas important în lupta anticorupţie din Columbia, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă această ţară.

Parlamentul, cea mai coruptă instituție

Parlamentul Columbiei (Congresul) este instituţia cu cea mai proastă reputaţie în ceea ce priveşte corupţia, după cum au dezvăluit sondajele realizate în ultimii ani. Numeroşi membri ai Congresului au fost acuzaţi de deturnarea de fonduri publice către administraţii locale, conduse de primari din taberele lor politice. Cel mai mare scandal de corupţie datează din 2006, când au apărut informaţii privind existenţa unor legături între parlamentari şi grupări paramilitare de dreapta. Fiecare măsură supusă la referendum necesită, pentru a trece, cel puţin 50%+1 dintre voturile validate (majoritate absolută) şi participarea la vot a cel puţin o treime dintre alegătorii înregistraţi.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26