Columbia, referendum pentru măsuri anticorupţie

Referendum
Referendum

Columbienii au fost chemaţi pentru a patra oară în acest an să se pronunţe duminică, în cadrul unui referendum, asupra a şapte măsuri menite să întărească lupta anticorupţie din Columbia.

Printre măsurile propuse se numără reducerea salariilor pentru membrii parlamentului, pedepse mai aspre pentru cei condamnaţi pentru corupţie şi obligarea parlamentarilor să plătească pentru absentarea de la vot. Participanţii la referendum trebuie să răspundă prin 'da' sau 'nu' pentru fiecare măsură separată. Referendumul este considerat un pas important în lupta anticorupţie din Columbia, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă această ţară.

Parlamentul, cea mai coruptă instituție

Parlamentul Columbiei (Congresul) este instituţia cu cea mai proastă reputaţie în ceea ce priveşte corupţia, după cum au dezvăluit sondajele realizate în ultimii ani. Numeroşi membri ai Congresului au fost acuzaţi de deturnarea de fonduri publice către administraţii locale, conduse de primari din taberele lor politice. Cel mai mare scandal de corupţie datează din 2006, când au apărut informaţii privind existenţa unor legături între parlamentari şi grupări paramilitare de dreapta. Fiecare măsură supusă la referendum necesită, pentru a trece, cel puţin 50%+1 dintre voturile validate (majoritate absolută) şi participarea la vot a cel puţin o treime dintre alegătorii înregistraţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel