Coliziunea navei USS John S McCain cu un petrolier, din cauza unor greșeli în serie

Bogdan Bolojan / 08 Martie 2018 / 09:00 Salveaza PDF Comentarii
nava-razboi
Descriere foto: nava-razboi

 Coliziunea mortală a unui distrugător american de rachete ghidate cu un petrolier lângă Singapore în 2017 a fost provocată de o "întoarcere bruscă" făcută de nava de război în calea vasului comercial, potrivit unui raport difuzat joi de guvernul din Singapore şi citat de Reuters. 

Coliziunea de pe 21 august, care a ucis 10 marinari şi a fost unul dintre câteva incidente în regiunea Asia-Pacific implicând nave de război americane, a ridicat întrebări despre cum se face instrucţie în cadrul marinei şi a condus la destituirea unui număr de ofiţeri. 
     
"Coliziunea dintre USS John S McCain (JSM) şi Alnic MC (AM) în timp ce tranzitau prin Strâmtoarea Singapore a avut loc din cauza unei întoarceri bruşte spre Port efectuate de JSM, îndreptându-se în calea AM", se arată în raport. 
     
Întoarcerea bruscă s-a datorat "unei serii de greşeli" afectând controlul navei John S. McCain, potrivit raportului Biroului de Investigaţie a Siguranţei în Transporturi.      

Agenţia este braţul de investigaţie pentru accidente maritime şi aeriene al guvernului din Singapore. Ea a declarat că raportul său "nu ar trebui folosit pentru a da vina sau determina răspunderea". 

Alt accident 
     
Nava soră a lui John S McCain, distrugătorul cu rachete ghidate USS Fitzgerald, aproape s-a scufundat în largul coastei Japoniei în iunie anul trecut după o coliziune cu o navă container filipineză. Corpurile a şapte marinari americani au fost recuperate după incident. 
     
US Navy a anunţat ulterior o serie de reforme ale sistemului menite să restabilească abilităţile de bază specifice şi vigilenţa pe mare după ce o revizuire a coliziunilor navale mortale în Asia-Pacific a arătat că marinarii erau sub-instruiţi şi epuizaţi, relatează Agerpres.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25