Colegiul Farmaciştilor îl contrazice pe Băsescu şi spune că nu se poate regelementa preţul la achiziţii

elena popescu il contrazice pe Băsescu
elena popescu il contrazice pe Băsescu

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor, Elena Popescu, a declarat pentru DeCeNews că în acest moment nu se poate reglementa sistemul de achiziţii, răspunzând astfel declaraţiei preşedintelui Traian Băsescu, în care acesta afirma că nu se vor mai plăti arieratele, până la reglementarea sistemului de achiziţii.

Elena Popescu ne-a explicat că în cazul famaciilor este vorba de o negociere directă între farmacişti şi producătorii de medicamente. Ea susţine că această piaţă fiind una liberă, statul nu poate interveni în mod direct. Bineînţeles că există limitări şi în acest domeniu, pentru că medicamentele intră în baza de date a Ministerului şi nu pot fi vândute la un preţ mai mare de atât.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor a mai completat că la spitale situaţia este diferită. Fiecare spital în parte organizează licitaţii, prin care îşi alege furnizorii. În această situaţie se pleacă de la premisa că fiecare spital îşi poate alege cel mai bun furnizor la preţul cel mai mic.

Preşedintele Traian Băsescu declarase astăzi că nu se mai plătesc banii pe arierate, până nu se reglementeată achiziţiile. "Vreau să ştiţi public punctul meu de vedere, indiferent ce va decide Guvernul. Nu trebuie plătit niciun leu pentru arieratele la medicamente până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente şi în spitale şi cele distribuite prin farmacii. A continua la fiecare şase luni să tot constatăm că avem arierate în condiţiile în care şi Comisia Europeană constată nereguli în achiziţiile de medicamente cred că e o mare greşeală, indiferent cine ne cere să plătim cu prioritate în zona de arierate la medicamente", a declarat şeful statului.

Citește și:

Traian Băsescu: „Cer să nu se plătească arieratele la medicamente”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel