COLECTIV. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare. Patronii clubului, 11 ani și 8 luni!

Justiție
Justiție

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv.

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv". 

Tribunalul București a decis, în primă instanță, ca fostul edil să stea opt ani și șase luni în spatele gratiilor, iar timp de cinci ani să nu poată beneficia de mai multe drepturi.

Daniela Niţă - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - a fost condamnată, tot luni, de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare. De asemenea, Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia tribunalului nu este definitivă.

Totodată, George Matei şi Antonina Radu, doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, care ar fi verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.  

Sentințele au fost date în urmă cu puțin timp! 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti erau așteptați să pronunțe, luni, o decizie în dosarul Colectiv. Inițial, pronunțarea era așteptată pe 9 decembrie, însă judecătorii au amânat-o.

În ultimul cuvânt, cei doi angajaţi ISU au cerut achitarea spunând că nu au nicio legătură cu faptele de care sunt acuzaţi. La fel a procedat și fostul primar Cristian Popescu Piedone.

Daune morale pentru victime în valoare de peste 42 de milioane euro

Magistrații Tribunalului București au dispus ca victimele incendiului de la Colectiv să primească daune morale în valoare totală de peste 42 de milioane de euro, cea mai mare sumă acordată fiind 500.000 de euro.

În 30 octombrie 2019, s-au împlinit patru ani de la tragedia din clubul Colectiv. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel