Ciucă şi Rafila, discuţii despre Certificatul Verde cu cei din mediul public și privat

Consultări ale premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții structurilor asociative pe tema măsurilor necesare pentru gestionarea pandemiei COVID-19

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, consultări cu structurile asociative din mediul public și privat, privind măsurile de prevenire și combatere a pandemiei Covid-19. Alături de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la dialog au participat și alți specialiști implicați în identificarea și implementarea soluțiilor de protejare a populației. 

În ceea ce privește certificatul COVID-19, participanții au susținut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum și importanța respectării măsurilor de prevenție și combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât și pentru menținerea activităților economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum și în menținerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale și constituționale. 

În cadrul discuțiilor, a fost subliniată eficiența vaccinării și a fost reiterată opinia experților privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare  în fața formelor severe ale bolii provocate de Sars-Cov 2, înțelegând, practic, că deși vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii și pierderea vieții.

Premierul a subliniat că Guvernul va continua să susțină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetățenii, continuarea în bune condiții a activităților economice, precum și asigurarea serviciilor publice. 

Totodată, prim-ministrul a cerut ministrului Sănătăți și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să facă toate demersurile necesare pentru pregătirea sistemului sanitar de oferire a asistenței medicale în condiții de pandemie, precum și pentru a avea la dispoziție schemele de tratament adecvate.

Încă 9 români, infectați cu varianta Omicron. Numărul cazurilor ajunge la 25 în România

Încă 9 cazuri de infectare cu varianta Omicron a noului coronavirus au fost depistate în România, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, este vorba despre despre 3 bărbați și 3 femei cu vârste cuprinse între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița cu istoric de călătorie în Marea Britanie, un bărbat de 43 de ani din judetul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova.

Cinci dintre aceștia sunt nevaccinați, restul fiind imunizați cu schema completă. Până în prezent, în România au fost confirmate 25 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel