Ciucă, întrebat despre candidatura lui Iulian Dumitrescu la CJ Prahova: În momentul de faţă, asta facem

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Președintele PNL Nicolae Ciucă a spus că nu a primit o propunere cu privire la o posibilă candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Consiliul Judeţean Prahova. 

Întrebat, miercuri, despre o posibilă candidatură a lui Iulian Dumitrescu la președinția Consiliului Judeţean Prahova, Nicolae CIucă a răspuns:

'În momentul de faţă, rămânem în analiză', a zis Ciucă. 'Nu avem analiza încă. Aţi văzut că fiecare dintre candidaţi, la consiliu judeţean şi la municipiile reşedinţă de judeţ, au fost aprobate în Biroul Politic Naţional. În momentul în care vom avea această propunere, vom lua în analiză, ţinând cont de toţi factorii. PNL niciodată nu şi-a susţinut sau să fi blocat sau să fi intervenit în vreun fel în exercitatea actului de justiţie, cum fac alţii. Noi nu ne-am îndreptat niciodată împotriva instituţiilor ţării care au atribuţii în exercitarea actului de justiţie', a zis Nicolae Ciucă.

'Iulian Dumitrescu s-a autosuspendat din PNL'

'În momentul de faţă, rămânem în analiză, pentru că Prahova nu e un judeţ mic, Prahova e un un judeţ mare pe care trebuie să îl analizăm şi să îl gestionăm politic, astfel încât şi dacă pierdem să putem să facem controlul pierderilor', a mai spus Nicolae Ciucă.

Pe data de 20 martie, reprezentanţii PNL Prahova au zis că filiala judeţeană a hotărât să îl susţină pe Iulian Dumitrescu la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova. Candidatul PNL pentru Primăria Ploieşti este medicul Bogdan Nica, manager al SJU Ploieşti.

Amintim faptul că Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este cercetat pentru corupţie, într-un dosar în care şi sora sa şi soţul acesteia sunt puşi sub acuzare.

Iulian Dumitrescu este acuzat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi cerut, în noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul unei sume de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială.

Valoarea ar fi supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, cu privie la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova. Iulian Dumitresc ar fi primit, până în data de 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel