Cîţu nu a luat act de demisiile USR-PLUS. Dan Barna: Nu ne jucăm! Cele 45 de zile au început să curgă

Cîţu nu a luat act de demisiile USR-PLUS. Dan Barna: Nu ne jucăm!  / Foto: Captură video Realitatea Plus
Cîţu nu a luat act de demisiile USR-PLUS. Dan Barna: Nu ne jucăm! / Foto: Captură video Realitatea Plus

Dan Barna a spus dacă miniștrii USR PLUS intenționează să își retragă demisiile.

Dan Barna a făcut declarații de presă după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Întrebat dacă există posibilitatea ca miniștrii USR PLUS să-și retragă demisiile, Dan Barna a spus că acest lucru nu se va întâmpla.

"Vreau să fiu foarte clar și neechivoc din acest punct de vedere. Demisiile au fost anunțate ieri seară și depuse în această dimineață la cabinetul premierului în deplină asumare și în deplină responsabilitate. Acest cabinet Florin Cîțu a expirat. Rolul de premier pentru România al lui Florin Cîțu a expirat dintr-un motiv foarte simplu. Nu are competența necesară să conducă această coaliție. Nu ne jucăm cu demisiile. Nu suntem un partid care face bambilici cu demisii depuse și retrase. Aceste demisii sunt depuse legal, sunt depuse olograf, așa cum am văzut că este așteptarea echipei Florin Cîțu din PNL. Așteptăm ca ele să fie procesate. Cele 45 de zile au început să curgă.", a declarat Dan Barna.

VEZI ȘI:  Barna, după întâlnirea cu Iohannis: A fost benignă. Sunt dezamăgit!

Barna: Printr-un gest de onoare Cîțu poate să-și prezinte demisia

Întrebat dacă mai există loc de negocieri în coaliție, Dan Barna a răspuns: " Da, mai există foarte mult loc pentru negocieri Coaliția poate să continue cu un nou premier. Un pas în spate, demisia lui Florin Cîțu poate să repare situație de criză în care a intrat România printr-un gest firesc, printr-un gest de onoare, că l-am auzit de mai multe ori folosind acest cuvânt pe premierul Florin Cîțu, printr-un gest de onoare domnul Cîțu poate să-și prezinte demisia. Coaliția poate să numească un nou premier, iar în câteva zile suntem din nou într-o guvernare de care România are atât de mare nevoie."

Cîțu încă analizează. Nu știe ce face cu demisiile miniștrilor

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, după o întrebare în contextul demisiilor din Guvern, că va analiza situația mai întâi și apoi va veni și cu un răspuns.

"Încă analizez situația politică în care ne aflăm.", a punctat Cîțu. Întrebat dacă a avut documentele cu demisiile, Cîțu a spus "Nu, încă analizez."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel