Cîțu, nicio concluzie după discuțiile cu Kelemen Hunor și Dacian Cioloș

Florin Cîțu / Captură A3
Florin Cîțu / Captură A3

Florin Cîțu a declarat, după discuțiile cu Kelemen Hunor și Dacian Cioloș, că "astăzi nu am ajuns la o concluzie".

Premierul demis Florin Cîțu a declarat, miercuri seară, după discuțiile cu Kelemen Hunor și Dacian Cioloș, că "astăzi nu a fost nicio concluzie."

"Am spus și în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanșat criza, adică AUR, PSD și USR să vină și cu o soluție.", a adăugat Cîțu. 

Florin Cîțu a mai precizat că "am primit mandatul domnului Dacian Cioloș." "O să mai discutăm, o să vedem, dar astăzi nu a fost nicio concluzie.", a subliniat Cîțu. 

Întrebat dacă există disponibilitate de refacere a coaliției în această formulă, cu Dacian Cioloș premier, Florin Cîțu a răspuns că "astăzi suntem aici din respect pentru români... Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția, în primul rând, trebuie să vină de la cei care au aruncat țara în criză. După aceea, vedem mai departe."

Florin Cîțu a mai spus că responsabilitatea formării unei majorități îi aparține lui Dacian Cioloș. "Ne gândim că a avut în spate o majoritate când a propus USR premier pe Dacian Cioloș, acea majoritate este PSD-AUR-USR, o majoritate testată în Parlament", a mai spus premierul interimar.

"Nu s-a luat nicio decizie, o să avem o ședință de birou național în această seară", a declarat anterior și Dacian Cioloș, la ieșirea din sediul PNL, conform Mediafax.

VEZI ȘI: Kelemen Hunor, sceptic cu privire la Guvernul Cioloş: Să vedem capacitatea de a forma o majoritate. A avut una care a dărâmat Guvernul

Liderii USR, PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale s-au întâlnit la sediul liberalilor. Cioloș încearcă refacerea coaliției 

Premierul desemnat Dacian Cioloş s-a întâlnit miercuri seara cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Şedinţa a avut loc la sediul PNL. 

"Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice", a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş, care, potrivit Constituţiei, are 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel