Cioloș are un nou partid. A renunțat la Mișcarea România Împreună

Vlad Manolache / 15 dec 2018 / 17:07 Salveaza PDF Comentarii

Dacian Cioloș a lansat noul partid. Nu este vorba despre Mișcarea România Împreună. 

Dacian Cioloș a făcut anunțul despre care se tot vorbea pe scena politicii românești. Sâmbătă, fostul premier a lansat Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) și a explicat de ce nu a mai continuat demersul cu Mișcarea România Împreună.

 "Alături de o bună parte din echipa de lângă mine am avut experiența guvernării în 2016. Am muncit pentru Romania, cu bună-credință, fără minciună, fără populism. Acestea au fost obiectivele și valorile pe care ni le-am asumat.

Acum doi ani, după alegerile din decembrie 2016 am promis că voi rămâne activ, că voi rămâne implicat, că voi continua să muncesc pentru o Românie mai bună.

Schimbarea în bine a României trebuie să fie viziunea unui proiect politic.

Un proiect politic pe care mi-l asum, alături de voi.

Pentru mine, un partid nu este un scop în sine, ci un vehicul, un mijloc pentru a crea cadrul unei vieți de calitate în România.

Știți că în martie anul acesta am început demersurile pentru înregistrarea partidului Mișcarea România Împreună.

Mișcarea a fost permanent hărțuită de oameni convinși că lumea pe care o văd ei este singura posibilă – o lume a extremelor, a urii, a fricii

Nu vă voi spune acum despre cine este vorba pentru că nu merită să aibă această reclamă.

Cert este că înregistrarea acelui partid se mișca extrem de încet, atât de încet încât riscam să ratăm participarea la primele alegeri din martie 2019" , a anunțat Dacian Cioloș.

Citește și: Cioloş, pe listele USR la europarlamentare. Răspunsul lui Barna

 

"A fost validat săptămâna aceasta"

 

"Așa cum au fost oameni deciși sa ne împiedice, tot așa au fost oameni deciși sa ne ajute. Din septembrie încoace a început construirea unei alternative. Din septembrie încoace, între partidele care au fost înregistrate se numără și un partid pe care sa îl putem numi al nostru.

Partidul Libertății, Unității și Solidarității – pe scurt, PLUS, a fost validat săptămâna aceasta. Acum două zile a fost înregistrat formal in Registrul Partidelor Politice.

De doua zile, avem vehiculul cu care să începem proiectul politic de schimbare în bine a României.

De azi, PLUS (www.ro.plus) este partidul vostru!

Vă invit să vă înscrieți în Partidul Libertății Unității și Solidarității, să rămânem uniți și mobilizați pentru o Românie mai bună", a mai scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cioloş cere UDMR retragerea proiectului privind minorităţile: Politica oportunistă e dăunătoare


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28