Ciolacu spune că nu a discutat cu Iohannis despre problemele fermierilor şi transportatorilor

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat joi, la Realitatea Plus, că nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor şi transportatorilor, menţionând că şeful statului nu putea să-i solicite ceva ce era rezolvat deja

Întrebat dacă i-a cerut miercuri preşedintele Iohannis să rezolve rapid problema fermierilor, Ciolacu a răspuns: 'Suntem la fake news-uri, n-am avut această discuţie cu preşedintele Iohannis'. 'Singurul lucru pe care îl constat şi eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar şi de către transportatori s-au rezolvat şi vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit, cu coridoarele, non UE şi UE, care durează o perioadă mai lungă de timp. Azi am terminat cu rovignetele, cu creditele bancare la agricultori, cu amânarea ratelor.

Ce anume să-mi solicite preşedintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva, mi-ar fi solicitat din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog', a spus Marcel Ciolacu. Întrebat ce 'aranjamente' are cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea alegerilor, Ciolacu a răspuns: 'Dumneavoastă aţi face aranjamente cu cineva care îşi încheie mandatul?'.

'Dacă dumneavoastră credeţi că eu o să uit vreodată că am fost acuzat total pe nedrept, când era pandemie şi Parlamentul nu se putea reuni, că Ciolacu a vândut Ardealul noaptea, iar mama mea, Dumnezeu să o ierte, m-a întrebat, în cinci minute, în lacrimi:

'Mamă, o să te bage la puşcărie pentru înaltă trădare?' Fiind soţie de militar... Credeţi că eu voi uita lucrul acesta? Vă înşelaţi. Cu adevărat, avem o relaţie instituţională şi cred că este corect să fie aşa', a adăugat liderul PSD. Întrebat şi în legătură cu majorarea bugetului pentru deplasări externe ale şefului statului, Ciolacu a spus că 'fiecare om politic, după încheierea mandatului, trebuie să dea o dare de seamă în faţa românilor'.

'Preşedintele României - îmi cer scuze, am o relaţie instituţională cu domnul preşedinte, nu l-am votat pe domnul preşedinte niciodată - a fost ales preşedintele României de către români şi va da seama în faţa românilor. A venit o solicitare de la Administraţia Prezidenţială de mărire a acestui buget pentru deplasări externe. Ştiţi foarte bine, conform Constituţiei, acest lucru este conferit preşedintelui, politica externă', a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel