EXCLUSIV  Cinematografia românească: filme de premiu sau de public? Ficeac: ”Nu e politică de stat. Așa e trendul”

film
film

Scenaristul Bogdan Ficeac a lămurit într-un interviu pentru DCNews unele probleme cu care se confruntă cinematografia de la noi, pornind de la calitatea recunoscută a producțiilor de gen din România.

”Vreau să vă spun că școala de film românească este foarte apreciată. Am avut o întâlnire la București cu Divizia de Audio-Vizual a organizației internaționale care reunește toate organismele de gestiune colectivă ale autorilor, iar colegii din Elveția, din Portugalia, chiar mă întrebau câți membri avem și spuneau 'ooo, ce puțini membri aveți la ce televiziune aveți față de noi'! Aici aș vrea să lămuresc o chestiune, pentru că am văzut tot felul de luări de poziție. De ce se dau filmele comuniste și nu alea noi: păi, în primul rând, se dau în funcție de ceea ce se cere. Televiziunile în cauză vin și cer. Dacă un film este prea scump, atunci optează pentru altceva. Depinde și de distribuitori. De exclusivități. Nu este o politică de stat!” a precizat Bogdan Ficeac.

”Lumea cinematografiei tot discută o mare problemă. E o anume controvesă între filmul de artă și filmul de public. Din punctul meu de vedere, ca scenarist - am făcut și eu vreo 16 scenarii materializate, fără alea de la sertar - filmul e film! Sunt filme care iau premii, unele făcute special pentru anumite festivaluri, unele pentru că așa e trendul... nu poți generaliza” ne-a mai explicat scenaristul.

Mai multe despre trendurile în cinematografie explicate de Ficeac, puteți afla din interviul de mai jos: 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel