Luc Besson, audiat de poliţie

Bogdan Cotigă / 04 oct 2018 / 21:47 Salveaza PDF Comentarii
Femeie sechestrată - Imagine cu rol ilustrativ
Femeie sechestrată - Imagine cu rol ilustrativ

Cineastul francez Luc Besson a fost audiat marţi aproape cinci ore de poliţia franceză în ancheta deschisă în urma acuzaţiilor de viol formulate de o tânără actriţă, învinuiri pe care regizorul le neagă.

'Luc Besson a fost audiat la solicitarea sa, a răspuns la toate întrebările şi au fost verificate toate aspectele dosarului', a declarat pentru AFP avocatul cineastului, Thierry Marembert. 'Depoziţia a fost trimisă apoi la parchet, care urmează să o analizeze', a precizat o sursă judiciară. Acest lucru înseamnă că parchetul din Paris trebuie să se pronunţe asupra cursului anchetei: poate clasa acuzaţiile, poate dispune investigaţii suplimentare sau, dacă dispune de suficiente indicii, poate decide începerea urmăririi penale. În lumina elementelor pe care le-au avut la dispoziţie, anchetatorii au estimat că, în acest stadiu, nu se impune reţinerea lui Luc Besson, nici confruntarea cu acuzatoarea.

Denunțătoarea, o actriță

Acuzatoarea influentului producător francez este o actriţă de 30 de ani, Sand Van Roy, care a depus plângere în ziua următoare întâlnirii avute cu regizorul într-un hotel parizian. Regizorul a etichetat acuzaţiile ca 'fanteziste'. Actriţa le-a povestit anchetatorilor că avea o relaţie intimă cu regizorul de 59 de ani de aproximativ doi ani şi că se simţea obligată să o continue având în vedere raporturile lor profesionale, potrivit unei surse apropiate anchetei şi a dezvăluirilor făcute de actriţă în presă. În luna iulie, actriţa şi manechinul de origine belgiano-olandeză a depus o a doua plângere pentru viol, care vizează fapte comise anterior, pe parcursul a doi ani, potrivit unei surse apropiate anchetei. Un articol publicat în iulie de site-ul francez de ştiri Mediapart a cules mărturiile mai multor femei care îl acuză pe cineast de gesturi deplasate şi de agresiuni sexuale. O fostă directoare de casting, care a făcut o plângere la parchet privind agresiuni sexuale, a fost audiată în calitate de martor în luna septembrie. Potrivit unei surse apropiate anchetei, faptele denunţate erau prescrise.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25