Cine s-a îmbogățit în pandemie. MILIOANE au devenit milionari

Cel mai bogat fotbalist din lume este liber de contract / foto Pixabay
Cel mai bogat fotbalist din lume este liber de contract / foto Pixabay

Un studiu a analizat modul în care mai multe persoane au devenit milionari în timpul pandemiei. 

Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, în întreaga lume, în 2020, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19, scrie BBC, citat de Mediafax. În timp ce mulți săraci au devenit și mai săraci, numărul milionarilor a crescut, la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse. În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari.

Creșterea piețelor bursiere și majorarea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averilor. Crearea bogăției părea a fi „complet detașată” de necazurile economice ale pandemiei, spun realizatorii studiului.

Bogăția globală a crescut în pandemie

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un "impact acut pe termen scurt pe piețele globale", dar a adăugat că acest lucru a fost "în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020".

„Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului", a spus el.

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”. Bogăția globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport. De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.

Bunăstarea românilor a crescut

În 2020, bunăstarea financiară a românilor a crescut cu 9% faţă de 2019, calculată la o monedă constantă, o creştere mai rapidă decât cea a Europei de Vest de 4%, dar mai lentă decât cea a Europei de Est de 12%, care include şi ţările baltice şi Rusia, conform unui raport Boston Consulting Group.

Vezi și: BGC: Bunăstarea românilor, în creştere în ciuda pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel