Cine este puștiul care va zbura cu Jeff Bezos în spațiu, pe 20 iulie. Va fi cel mai TĂNÂR astronaut din ISTORIE

Foto: Instagram / Jeff Bezos
Foto: Instagram / Jeff Bezos

Un astronaut în vârstă de 18 ani, cel mai târnăr din istorie, va zbura alături de Jeff Bezos la 20 iulie

Un tânăr în vârstă de 18 ani va deveni cel mai tânăr astronaut din istorie la data de 20 iulie, când va decola alături de miliardarul Jeff Bezos în cadrul zborului inaugural al navei spaţiale "New Shepard" a companiei acestuia, Blue Origin, relatează AFP joi, potrivit Agerpres.

Proaspăt absolvent de liceu, în 2020, Oliver Daemen, deţinător al unei licenţe de pilot privat, este primul pasager plătitor pentru Blue Origin, însă nu este câştigătorul licitaţiei pentru un loc la bord, adjudecat pentru 28 de milioane de dolari. Câştigătorul licitaţiei a solicitat să rămână anonim şi va zbura într-o misiune viitoare, a indicat compania aerospaţială.

Anunţul "marchează începutul operaţiunilor comerciale pentru "New Shepard" ", a declarat Bob Smith, directorul executiv al Blue Origin.

"Oliver reprezintă o nouă generaţie de oameni care ne vor ajuta să construim un drum către spaţiu", a adăugat el.

Record după record. Cine va devenit cel mai vârstnic astronaut din istorie



Zborul la bordul "New Shepard" va reprezenta împlinirea unui vis pentru Oliver Daemen, fascinat de spaţiu, Lună şi rachete încă de când avea 4 ani, se arată într-un comunicat.

El intenţionează să studieze fizica şi managementul inovaţiei la Universitatea Utrecht din Ţările de Jos, începând din septembrie.

În cadrul primului zbor cu echipaj uman a navei spaţiale "New Sheperd", viitorul student se va alătura fondatorului Blue Origin, Jeff Bezos şi fratelui acestuia, Mark, precum şi lui Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, cel care va deveni cel mai vârstnic astronaut din istorie. 

Mironov a dezvăluit marele PLAN al lui Elon Musk: Totul va exploda. Fraților, a venit vremea

În ultimul timp, cursa miliardarilor de a atinge spațiul cosmic este tot mai mare. Sir Richard Branson, proprietarul faimoasei companii Virgin, a făcut primul zbor în spațiu la bordul vehiculului pe care-l dezvoltă de 17 ani, un zbor petrecut în acest weekend și un zbor din care s-a întors în siguranță pe Pământ, la puțin peste o oră după ce a părăsit solul. 

În plus, alți doi miliardari, Jeff Bezos și Elon Musk vor să cucerească și ei spațiul. Jeff Bezos urmează să plece în spațiu peste câteva zile. 

În acest context, Alexandru Mironov a dezvăluit detalii incredibile despre călătoria din weekend a lui Sir Richard Branson și despre ceea ce va urma.

"Întreaga planetă a asistat duminică la un show foarte bine pus la punct. În realitate, sunt trei lucruri de descris. Primul este că nu numai cu racheta se ajunge în spațiul cosmic, ci și cu avionul. Al doilea, într-adevăr, pornim o afacere care este industria de turism cosmică la care s-au înscris sute de oameni. Dacă  nu se va întâmpla nimic nou, să ne așteptăm că din buzunar, Branson va scoate un hotel gonflabil care va fi pe undeva pe stația orbitală și va avea la bord oameni care vor vrea să dea o sumă mare să meargă pe acolo.

Al treilea element este de luat în seamănă. Împreună cu Jeff Bezon și Elon Musk, ei spun așa: Fraților, a venit vremea să luăm în serios această ieșire spre stele. Democratizarea ieșirii în spațiul cosmic trebuie să iasă din mâinile ți mințile celor de la NASA, Roscosmos, de la Agenția Chineză. Deci ne pregătim pentru o cu totul și cu totul altă situație care va fi în următorii 10 - 20 de ani.

Gândiți-vă că pe Lună mai este un singur pas de făcut și acea poartă de intrare o vor face americanii. Trei nave se învârt în jurul planetei Marte! Adică ne pregătim serios...", a declarat Alexandru Mironov, în direct la B1 TV.

Citește AICI mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel