Cine este Dmitro Litvin, omul din spatele cuvintelor lui Volodimir Zelenski. I-a scris discursurile care au răsunat în toată lumea

foto: Captură video/ Cine-i scrie discursurile lui Zelenski
foto: Captură video/ Cine-i scrie discursurile lui Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a remarcat prin discursurile perfect scrise, cu adresabilitate directă, în funcție de statul pentru care a vorbit. 

A vorbit pentru România despre Revoluția din 1989 și căderea lui Ceaușescu, în Parlamentul României. În Camera Comunelor din Marea Britanie, a avut un discurs aluzie la cel al lui Churchill în The Darkest Hour. Statelor Unite le-a amintit de Pearl Harbor și 11 septembrie. 

Discursurile sale au fost perfect scrise, de impact, răsunând în întreaga lume. Generalul (r) Alexandru Grumaz spunea, la DCNewsTV, că ”ne aflăm în fața unui sistem de mediatizare extrem de complicat pe care Ucraina l-a pus în funcțiune și trebuie să se înțeleagă că este un sistem imagologic absolut extraordinar. (...) Avem comentarii care se fac în lumea occidentală de către președintele Zelenski, care sunt perfect realizate pe specificul fiecărei țări. (...) El vorbește exact pe înțelesul celor de acolo. Este senzațional acel lucru, este o lecție de manual, care poate fi de acum încolo trecută în studiile grand-strategy de la universitățile militare. Ceea ce se întâmplă în Ucraina este senzațional. Nu știu cine este în spatele acestora”. Generalul opina că Volodimir Zelenski are, în spatele discursurilor, consilieri de la Pentagon. Citește mai mult aici

Cine este omul din spatele cuvintelor lui Zelenski

The Guardian scrie că ”discursurile lui Zelenski către poporul său și mesajele sale către parlamentele străine din întreaga lume au stimulat sprijinul internațional și au întărit moralul acasă. Au fost vizionarea captivantă, un blog video în timp real, din prima linie a Europei”. 

Cel care scrie discursurile ar fi, conform sursei citate, un fost jurnalist și analist politic, în vârstă de 38 de ani, cu mai puțin de 200 de urmăritori pe Twitter. Într-un interviu pe WhatsApp, Dmytro Lytvyn (sau Dmitro Litvin) a spus că ideile din spatele discursurilor au fost ale lui Volodimir Zelenski: ”Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună”. El adaugă că ”în discursuri, emoțiile sunt cele mai importante”. Dmytro Lytvyn și colegii săi locuiesc în Bankova (echivalentul pentru Ucraina a Casei Albe a Americii) încă din primele zile ale invaziei. Este reticent în a spune mai multe în acest sens. Un alt consilier al președintelui ucrainean, Serhiy Leshchenko, a spus despre Lytvyn că este un asistent artistic care adună ideile președintelui în fiecare zi: ”Lucrează ca un colecționar de idei sau emoții”. ”Nu sunt fan, dar este inteligent” a afirmat un alt coleg despre Dmytro Lytvyn. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel