Cine ar fi candidatul comun PSD - PNL la Primăria București. Chirieac: Mă aștept ca el să fie anunțat

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații privitoare la scena politică din Capitală și desemnarea unui candidat unic din partea PSD și PNL.

Potrivit mai multor surse citate de Antena 3 CNN, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal ar fi ajuns la o înțelegere privind candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Anunțul ar urma să fie făcut în cursul zilei de luni, 18 martie 2024, de către reprezentanții celor două partide.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre provocarea alegerilor locale în Municipiul București și candidații care se luptă pentru a câștiga fotoliul de primar al Capitalei.

„Informația este că profesorul Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul alianței PSD - PNL. Eu mă aștept ca în seara aceasta să se facă anunțul cu privire la candidatura doctorului Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei“, a spus analistul politic.

De asemenea, Bogdan Chirieac a comentat și declarațiile lui Cristian Popescu Piedone, care a zis că în ultimele zile a primit „telefoane, mesageri, porumbei călători“ pentru a renunța la candidatura pentru Primăria Generală.

„Momentul electoral va fi definitoriu. Ce se întâmplă în următoarele 80 de zile poate schimba rezultatul. Problema e că atunci când ești amenințat trebuie să spui și de către cine ești amenințat. Că a primit niște semnale ... nu te aștepți la așa ceva din partea unui om ca Piedone, care a stat degeaba în închisoare un an și o lună, din cauza unui sistem de justiție nefuncțional“, a spus Bogdan Chirieac, adăugând în același timp că „Piedone pare un om serios care nu se mai poate întoarce“.

„Cine l-a amenințat să se retragă din cursă? Mă îndoiesc că cineva din alianță - președinții celor două partide l-au amenințat pe Piedone să iasă din cursa pentru Primăria Generală“, a spus Bogdan Chirieac.

Privitor la declarația lui Victor Ponta, consilier al premierului Marcel Ciolacu și fost prim-ministru PSD, care a spus că îl va vota pe Cristian Popescu Piedone în alegerile pentru Primăria Capitalei, analistul politic Bogdan Chirieac a spus că „are dreptul la opinie, la fel ca toți membrii cabinetului“.

„Nu e angajat pe post de votant, ci pe post de consilier economic. Poate că dacă îl place pe domnul Cătălin Cîrstoiu îl va vota pe acesta, că până acum alianța nu avea candidat.

Mai mult, eu cred că va fi foarte interesant dacă doamna Firea își va anunța o candidatură independentă. Personal, nu cred, fiindcă dânsa, în ciuda declarațiilor pe care le face, mi se pare un om politic calculat. Dacă va alege să candideze, va alege să meargă împotriva propriului partid, ceea ce nu știu dacă va fi tolerat de conducerea partidului, mai ales că este în continuare președintele organizației București. Pentru locuitorii Capitalei ar fi însă foarte bine să aibă de unde să aleagă. Bucureștiul arată groaznic, iar eu spun că nu doar din vina lui Nicușor Dan“, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel