Chirieac spune cine crede că va candida din partea PSD-PNL la Primăria Capitalei: Pierde timp prețios, în loc să înceapă campania

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că Sebastian Burduja o să fie, cel mai probabil, candidatul alianței PSD-PNL în cursa pentru Primăria Capitalei.

Întrebat, la Antena 3-CNN, de ce este așa de sigur că Sebastian Burduja o să fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Bogdan Chirieac a răspuns:

„Pentru că alegerea este făcută de către cei doi președinți. Domnul Sebastian Burduja pierde timp prețios, în loc să înceapă campania, fiindcă dânsul vine de foarte jos. Asta vi se pare că e campanie? Categoric că stă jos în sondaje, în momentul acesta, iar campania este singurul lucru de care se poate lega, în acest moment.

Vine Rareș Bogdan să ne spună că e Ionuț Lupescu pe lista de primari PNL. Pe bune? Vă bateți joc de noi? De către cine sunt scoși ăștia din pălărie?”.

Reamintim că, potrivit premierului Marcel Ciolacu, candidatul PSD-PNL la alegerile locale, în București, nu o să fie un independent.

"Nu va fi independent. Va fi o persoană de la PSD sau de la PNL care va candida pentru această funcţie de primar al capitalei. (...) Unicul candidat PSD care şi-a asumat candidatura e Firea. Eu nu pot să uit şi să intervin peste deciziile colegilor din organizaţiile judeţene. Ei decid dacă vor liste comune, o alianţă cu PNL sau nu", a spus Ciolacu zilele trecute.

"Noi vorbim de capitala României. PNL are un preşedinte pe Bucureşti. Întotdeauna preşedinţii de organizaţii îşi asumă şi candidatura la locale în cazul în care nu ai un primar în funcţie. Domnul Burduja îşi va asuma candidatura din partea PNL. Aşa am înţeles eu. Doamna Gabriela Firea îşi asumă candidatura din partea PSD. Este normal să vedem compatibilitatea electoratului, şi al PSD şi al PNL. Se va vedea în perioada următoare. Am hotărât în coaliţie să facem fiecare partid, cu câte o casă de sondare, să facem sondaje şi să vedem ce îşi doresc cu adevărat românii. Mai mult, să venim fiecare şi cu un alt candidat pentru funcţia de primar general, să vedem unde ne întâlnim la mijloc. Într-o săptămână-două se va lua o decizie", a mai declarat Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, săptămâna trecută, că Sebastian Burduja este "o soluţie" privind candidatura la Primăria Capitalei, odată ce acesta şi-a asumat conducerea organizaţiei Bucureşti şi s-a angajat în această competiţie internă, menţionând că decizia de sprijin pentru un anume candidat e una extrem de dificilă şi în momentul de faţă se fac analize.

"Sebastian Burduja, din punctul meu de vedere, odată ce a asumat conducerea acestei organizaţii şi public s-a angajat în această competiţii internă pentru a reprezenta PNL în această cursă pentru Primăria Capitalei, este o soluţie, iar acest lucru s-a discutat la partid, în niciun caz în alte situaţii", a spus Ionuţ Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel