Chirieac: Pendulul s-a împins mult prea departe

Bogdan Chirieac a făcut o scurtă analiză la postul România TV, despre valul de naționalism care pare să cuprindă Europa și care are drept consecințe tăierea unor drepturi ale imigranților. În opinia lui Chirieac, lucrurile au început să se precipite odată cu criza economică din 2008 care ''nu s-a terminat și ne va lovi din nou, anul viitor." 

Este un fenomen normal. Pendulul s-a împins mult prea departe. Se ajunese în situația în care cetățenii străini aveau practic mai multe drepturi decât cetățenii aflați deja în țările respective de sute, mii de ani. Acum, este o mișcare care împinge pendulul în partea cealaltă. Trebuie găsit un echilibru." a spus Bogdan Chirieac la România TV. " 

În opinia lui Bogdan Chirieac, România este în acest moment pusă la adăpost de fenomene naționaliste. 

Slavă Domnului că în România nu avem mișcări extremiste. Partidul Naționalist care s-a format în România și care va constitui probabil marea surpriză a acestor alegeri merge pe ideea că totuși multinaționalele din țara noastră se comportă de multe ori cum se comportau în Africa Neagră. Aici este de fapt problema. Deocamdată România nu se confruntă cu câteva milioane de cetățeni străini din Orientul Mijlociu care fără să dea nimic statului beneficiază de asistență medicală gratuită, de învățământ gratuit, de ajutoare sociale și de foarte multe lucruri. Aceste lucruri au ieșit la iveală în 2008, odată cu criza economică. Criza nu s-a terminat, ne va lovi din nou, anul viitor," a completat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel