China renunţă la super zgârie nori. Administraţiile locale nu mai pot emite autorizaţii de construcţie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

China renunţă la super zgârie nori în anumite oraşe, iar administraţiile locale nu mai pot emite autorizaţii de construcţie pentru astfel de clădiri. 

Oraşele cu populaţie mai mică de trei milioane de oameni vor avea restricţii în ceea ce priveşte înălţimea clădirilor, limita fiind la 150 metri. Nici celelalte nu scapă de noile reglementări, limita înălţimii clădirilor din China fiind setată la 250 de metri pentru oraşele cu populaţie mai mare de 3 milioane. Asta în condiţiile în care exista deja o interdicţie pentru construirea unor clădiri mai înalte de 500 de metri, scrie BBC

În China sunt câteva dintre cele mai înalte clădiri din lume, printre care Turnul din Shanghai (632 metri) şi Centrul Financiar Ping An din Shenzen (599,1 metri).  

Agenţiile de ştiri locale spun că, deşi zgârie norii ar putea fi necesari în oraşe aglomerate precum Shanghai sau Shenzen, în alte oraşe au fost construite aceste clădiri doar din orgoliu, nefiind probleme legate de spaţiu. 

Interdicţie pe "arhitectură urâtă"

 

"Suntem într-o etapă în care oamenii sunt prea impetuoşi şi prea nerăbdători să producă ceva care să intre în istorie. Fiecare clădire ţinteşte să devină un reper, iar dezvoltatorii şi urbaniştii încearcă să atingă acest scop mergând la extreme în ceea ce priveşte inovaţia şi ciudăţenia" a declarat Zhang Shangwu, şef de catedră la Colegiul de Arhitectură şi Urbanistică al Universităţii Tongji. 

Conform Ministerului de Urbanism şi Ministerului pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, cei care nu respectă noile reguli vor fi responsabili pe viaţă. Anunţul lor a fost întâmpinat cu mii de mesaje aprobatoare pe site-ul Weibo, un fel de Facebook chinezesc, unde mulţi cetăţeni au spus că blocurile foarte înalte nu sunt necesare.  

La începutul acestui an, spre exemplu, pe internet au apărut filmări cu sute de oameni care încercau să fugă dintr-o clădire înaltă de 350 de metri din Shenzen, după ce aceasta a început să se clatine. 

China, progres tehnologic. SUA lansează avertismente 

 

Ambiţiile Chinei în domeniul inteligenţei artificiale şi tehnologiilor avansate ar putea oferi Beijingului avantaje militare şi o posibilă dominaţie asupra sectorului medical şi a altor domenii esenţiale din Statele Unite, avertizează oficiali din cadrul serviciilor secrete americane.

Conform Centrului Naţional american pentru Contrainformaţii şi Securitate, China dezvoltă în mod intens noi sisteme tehnologice, care treptat ar putea aduce avantaje militare determinante, informează agenţia Associated Press preluat de Mediafax..

Oficialii americani au emis inclusiv avertismente adresate managerilor de companii, mediilor academice şi autorităţilor statale asupra riscurilor acceptării investiţiilor chineze sau a expertizei în domenii industriale esenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel