China, pusă în șah de SUA: Au legături cu armata chineză

SUA a revocat vizele a peste 1.000 de studenți și cercetători chinezi. Americanii spun că au legături cu forțele armate chineze.

Pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite ale Americii și China, americanii au revocat vizele a aproximativ 1000 de cetățeni chinezi. Cei mai mulți dintre aceștia sunt studenți sau tineri cercetători.

Mediul academic american se află în pericol

Chad Wolf, secretar în funcție pentru Departamentul de Securitate Internă, a declarat: „China abuzase de vize de studenți pentru a spiona mediul academic american. Blocăm vizele pentru anumiți studenți, absolvenți și cercetători chinezi care au legături cu strategia de fuziune militară a Chinei, pentru a-i împiedica să fure și să își însușească subiectele sensibile pe care noi le studiem.”

De asemenea, Donald Trump urmează să vorbească despre anumiți „cetățeni chinezi, absolvent și superiori asociați cu entități din China”, potrivit TheGuardian.

Mike Pompeo a dat semnale cu o lună în urmă

Cu o lună în urmă, Mike Pompeo a semnalat: „Nu fiecare student chinez care se află aici lucrează cererea direcției partidului comunist chinez, dar este ceva la care președintele Trump a luat o privire serioasă și serioasă.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel