China a trimis noi avioane de luptă deasupra Taiwanului. Sistemele de apărare ale insulei au fost puse în alertă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Republica Populară Chineză a trimis 18 avioane de luptă în zona de identificare pentru apărarea aeriană a Taiwanului.

China a trimis 18 avioane de război, inclusiv avioane de luptă și bombardiere, în zona de apărare aeriană a Taiwanului, ceea ce a determinat forțele aeriene ale insulei să ridice în aer avioane, ca răspuns la cea de-a doua cea mai mare incursiune din acest an.

Ministerul Apărării din Taipei a declarat că aeronavele chineze au traversat zona de apărare aeriană a insulei vineri, forțând punerea în alertă a aeronavelor taiwaneze și desfășurarea sistemelor de rachete de apărare aeriană pentru a urmări avioanele chineze.

Taiwan, care este revendicat de China ca fiind propriul său teritoriu, s-a plâns de astfel de misiuni repetate ale aeronavelor chineze, care au devenit din ce în ce mai comune în ultimii doi ani. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ministerului Apărării al Chinei.

China a descris incursiunile anterioare drept misiuni de apărare a suveranității țării și de a contracara „coluziunea” Taiwanului cu forțele străine – o referire voalată la sprijinul SUA pentru Taipei.

Stare de alertă în Taiwan

Guvernul din Taipei se află în prezent într-o stare de alertă sporită din cauza temerilor că Republica Populară Chineză ar putea folosi invazia Ucrainei de către Rusia pentru a face o mișcare militară similară pe insulă, deși autoritățile nu au raportat niciun semn că Beijingul este pe cale să atace.

Incursiunea de vineri a fost a doua ca mărime din acest an după ce 39 de avioane de război au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului pe 23 ianuarie, potrivit cifrelor compilate de agenția de presă AFP. Zona de identificare este separată de spațiul aerian taiwanez, deoarece zona de apărare aeriană acoperă o zonă mai largă pe care Taiwan o deține ca mijloc de a oferi insulei mai mult timp pentru a răspunde oricăror amenințări din partea Chinei.

Părți din ADIZ din Taiwan se suprapun, de asemenea, cu ADIZ din China, conform AlJazeera.

China, întâlnire de urgență privind invadarea Taiwanului. S-a discutat despre rezistența în fața „sancțiunilor americane“

China a organizat o întâlnire de urgență cu bănci interne și străine pentru a vedea cum ar putea proteja activele Beijingului de peste mări de sancțiunile impuse de SUA și aliați în cazul în care ar întreprinde acțiuni militare similare cu invazia Rusiei în Ucraina, a raportat Financial Times.

În timp ce conducerea chineză a menținut un sprijin puternic pentru Rusia pe fondul războiului său împotriva Ucrainei, băncile și companiile chineze au fost precaute în a face afaceri cu firme rusești, de teamă că ar putea declanșa sancțiuni ale SUA. Oficialii chinezi sunt îngrijorați că aceleași măsuri ar putea fi impuse Beijingului dacă ar încerca o invazie a Taiwanului.

Pe 22 aprilie a avut loc o întâlnire între oficiali ai băncii centrale și ai ministerului de finanțe al Chinei, alături directori de la zeci de bănci chineze și străine, au declarat surse pentru Financial Times. Ministerul de Finanțe a spus că la întâlnire au fost prezente toate băncile mari interne și străine care desfășoară afaceri în China, se arată în raport (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel