Canada. Peste 17 persoane au murit din cauza caniculei

Caniculă
Caniculă

Cel puţin 17 persoane și-au pierdut viața, în Quebec, din cauza caniculei.

Bilanţul morţilor cauzate de căldură la Montréal a ajuns la 12, a anunţat directoarea regională a Sănătăţii Publice din oraş, dr. Mylène Drouin. Cinci decese au fost semnalate în ultimele 48 de ore în regiunea cantoanelor din est, la est de metropola Quebec, potrivit ziarului La Tribune, care citează autorităţi sanitare locale.

La Montréal se înregistrau miercuri 34 de grade Celsius, iar factorul umidităţii depăşea 40, potrivit unor date de la serviciul de meteorologie Environnement Canada.

Umiditatea este un indicator folosit în Canada, care exprimă efectul comun al căldurii şi umidităţii în atmosferă - nivelul căldurii resimţite de cea mai mare parte a persoanelor. Temperaturile depăşesc cu regularitate 30 de grade, de vineri, în sudul provinciei Québec, iar factorul umidităţii a atins 44 la începutul săptămânii.

Un "avertisment cu privire la căldură" emis de Environnement Canada este în vigoare în sudul provinciei Québec, însă serviciile de meteorologie preconizau o scădere a temepraturii începând de vineri.

În 2010, un val de căldură a cauzat moartea a aproximativ 100 de persoane în regiunea Montréal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel