Ceasuri de lux, contrafăcute, în România

Descriere foto:

Poliţiştii de frontieră şi vameşii gălăţeni au descoperit, într-un camion condus de un bărbat din Ucraina, 65 de ceasuri de mână, inscripţionate cu numele unor firme de lux, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, de 26 ani, conducând un autocamion înmatriculat în Ucraina.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bordul capului tractor şi în bagajele bărbatului, 65 ceasuri de mână, inscripţionate cu numele unor firme de lux.

Existând suspiciunea că ceasurile ar fi contrafăcute, lucrătorii vamali le-au trimis spre expertiză, iar în funcţie de rezultat, urmează să fie stabilită valoarea acestora şi să fie luate măsurile legale ce se impun.

Conform prevederilor legale, autoritatea vamală a reţinut bunurile şi l-a sancţionat contravenţional pe bărbat cu amendă în valoare de 3.000 lei.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24