Ce se întâmplă cu românii care nu se află pe lista celor 103 evacuați azi din Fâșia Gaza. MAE, anunț. Chirieac: Este un succes

Ce se întâmplă cu românii care nu se află pe lista celor 103 evacuați azi din Fâșia Gaza. MAE, anunț. Chirieac: Este un succes / Foto: Agerpres
Ce se întâmplă cu românii care nu se află pe lista celor 103 evacuați azi din Fâșia Gaza. MAE, anunț. Chirieac: Este un succes / Foto: Agerpres

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a spus ce se va întâmpla cu românii care nu se află pe lista celor 103 evacuați azi din Fâșia Gaza.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE, a venit cu un mesaj pentru românii care nu se află pe lista celor 103 care sunt evacuați azi din Fâșia Gaza.

"Profit de această ocazie tocmai pentru a-i asigura pe ceilalți cetățeni români care nu au fost incluși în acest prim grup că eforturile noastre diplomatice continuă tocmai pentru a fi evacuați cât mai rapid în condiții de siguranță din Fâșia Gaza. Suntem pregătiți, avem echipele consulare pe teren, colegii mei de la Cairo vor da toată asistența de care este nevoie în astfel de cazuri, colegii mei de la oficiul de reprezentare a României la Ramallah îi vor înștiința cu privire la alte posibile evacuări, la fel, la decizia autorităților israeliene și egiptene, de a permite tranzitul și pentru restul. Este un proces în dinamică, este un proces continuu, nu trebuie să intre în panică", a spus Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE.

VEZI ȘI: Traumele lăsate de război asupra românilor din Fâșia Gaza. Psihiatrul Gabriel Diaconu: Intervine conceptul de "No man's land" şi aici sunt cei mai traumatizaţi

Bogdan Chirieac: Este un succes al Ministerului Afacerilor Externe

Ulterior, a intervenit și analistul politic Bogdan Chirieac care a remarcat faptul că evacuarea românilor din Fâșia Gaza se face într-un ritm lent, dar că totuși această reușită este un succes al Ministerului Afacerilor Externe al României, în contextul în care alte țări încă nu au reușit să își evacueze cetățenii din zona de conflict. Până în acest moment, cel puțin 20 de români ar fi reușit să iasă prin punctul de trecere Rafah.

"Este un succes al Ministerului Afacerilor Externe și probabil că și al Serviciului de Informații. Nu este lucru puțin să îți scoți cetățenii din Gaza. Sunt multe alte națiuni care încă nu au reușit să evacueze. Sunt și mulți care au reușit până acum, e bine că suntem și noi, totuși nu suntem Italia, să înțelegem bine, suntem mult mai mititei. Eu sper că încetineala cu care se desfășoară tranzitul până la punctul de frontieră nu este cauzat de birocrația românească", a spus Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Un român care a reușit să iasă din Fâșia Gaza, declarații de la granița Rafah: "Am scăpat... E dezastru, acolo, e genocid!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel