Un român care a reușit să iasă din Fâșia Gaza, declarații de la granița Rafah: "Am scăpat... E dezastru, acolo, e genocid!"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Un român care a reușit să scape din Fâșia Gaza a făcut câteva declarații, acesta aflându-se la granița Rafah.

"Sunt în autocarul care a trecut din Fâşia Gaza, la graniţa egipteană, în partea cealaltă. Am reuşit să trec, ne fac controlul medical. De la ora şapte de dimineaţă, acum am ajuns în cealaltă parte. Suntem în jur de 200 şi ceva de români - 240. Ni se face control - cine are febră, dacă e cineva răcit... Un control normal, nu din acela mai complicat.

Suntem 240 de români. În autocarul nostru, sunt în jur de 100 şi mai este un autocar care vine în urma noastră. Am trecut majoritatea, sunt copii care nu au acte în regulă încă. Cei de la Ambasada de la Ramallah ne-au sunat şi ne-au grupat, au făcut o listă şi am înaintat la graniţă", a spus românul care a reușit să scape din zona de conflict, la Antena 3.

"Voi merge la nişte rude ale soţiei mele, dar suntem mulți. Am scăpat.... E dezastru acolo, e genocid... Sunt multe femei şi mulţi copii morţi", a mai spus bărbatul.

103 români sunt pe listele pentru ieșirea din Fâșia Gaza prin punctul de frontieră Rafah.

Vezi și: Peste 100 de români, evacuați din Fâșia Gaza. Româncă, disperată, după ce a rămas în afara listei: "Murim azi? Vrem să înțelegem cum au fost selectate numele"

Ce se întâmplă cu românii care nu se află pe lista celor 103 evacuați azi din Fâșia Gaza. MAE, anunț. Chirieac: Este un succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel