Ce evenimente capitale din sport a mai ratat TVR de-a lungul timpului

Meciurile dintre Grecia și România, contând pentru barajul de calificare la Mondialul din 2014, nu sunt primele evenimente sportive de interes național cărora TVR le-a dat cu piciorul. De-a lungul timpului, televiziunile de știri au transmis mai mult evenimente capitale pentru sportul românesc.

În 2006, Realitatea TV a transmis meciul Steaua - Rapid din sferturile Cupei UEFA şi turul semifinalei Steaua - Middlesbrough. Pentru difuzarea celor două partide, televiziunea a plătit aproximativ 500.000 de euro. Meciul Steaua - Rapid a reuşit atunci o audienţă de 27 de puncte de rating pe publicul urban.

Nu doar fotbalul este însă neglijat de Televiziunea Română. În ultimii ani, meciurile importante ale lui Lucian Bute au fost transmise de canale precum Money Channel sau B1 Tv.

De fiecare dată, posturile de știri au pierdut bani de pe urma evenimentelor sportive difuzate, însă au optat pentru achiziţionarea drepturilor din dorinţa de a câștiga capital de imagine.

Barajul cu Grecia

Dacă Antena 1 și-a asigurat din timp transmiterea meciului retur cu elenii, partida de la Atena a fost cât pe ce să nu poată fi urmărită în țară. Consiliul de Administrație al TVR a refuzat să cumpere dreptul de difuzare, în schimbul sumei de 270.000 de euro, astfel că turul din Grecia a ajuns să fie transmis de o altă televiziune de știri, România Tv.

Deși experții au transmis că un post precum România Tv nu poate obține mai mult de 50.000 de euro din publicitatea aferentă meciului, surse din cadrul televiziunii susțin că interesul pentru turul barajului cu grecii este foarte mare și se poartă negocieri intense cu publicitarii. Acestea adaugă că se estimează încasări ce vor depăși orice record în materie de venituri din reclame.

VEZI AICI DESFĂȘURAREA LIVE TEXT A MECIULUI GRECIA - ROMÂNIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel