Ce a omis Băsescu în mesajul său de omagiere a Holocaustului

basescu1
basescu1

Cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, Traian Băsescu a spus că Holocaustul "a devenit un nume generic pentru o tragedie umană de proporții", care a fost justificată printr-o ideologie a urii și a discriminării rasiale. Președintele a spus că omagiul adus Shoah-ului este un "gest necesar de respect și de compasiune, pe care îl datorăm, în egală măsură, victimelor și supraviețuitorilor".

Președintele a adăugat că, în mod paradoxal, "comemorarea Holocaustului, ca expresie ultimă a răului în istoria modernă, ne încurajează să împlinim ceea ce este bun și drept într-o societate care dorește să rămână consecventă cu principiile sale". Băsescu a mai spus că prin condamnarea violenței și discriminării, oamenii își exprimă fidelitatea față de valorile care ar trebui "să ne definească acțiunile și să ne orienteze aspirațiile: libertatea, solidaritatea, demnitatea și curajul".

Totodată, președintele a precizat că lecția Holocaustului ne arată că suntem nevoiți să ne amintim de război pentru a putea gândi o civilizație a păcii. "Cred că numai astfel putem înțelege misiunea care ne revine în calitate de cetățeni și oameni de stat, într-o lume a libertății și a civilizației", este pasajul prin care se încheie comunicatul.

Cu "mâinile murdare", șeful statului a transmis că fiecare popor își construiește identitatea într-un permanent dialog cu istoria. Mai mult, a adăugat că după asemenea tragedii umane vine un timp al reflecției, "când suntem chemați să asumam cu luciditate trecutul". Se pare, însă, că pentru domnul președinte, timpul reflecției vine abia după 70 de ani. Or, cum acesta nu-și amintește istoria contemporană a României, o istorie cu 7 milioane de motive ce nu sunt în sprijinul domniei sale, puțin probabil să-și asume cu luciditate trecutul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel