Ce a discutat Florin Cîțu cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Întrevederea premierului Florin Cîțu cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Premierul Florin Cîțu a primit-o marți, 23 noiembrie 2021, la Palatul Victoria, pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează în țara noastră la invitația președintelui României.

Discuțiile cu președintele Maia Sandu s-au concentrat pe măsurile de susținere aprofundată de către România a proceselor de modernizare și de implementare a reformelor democratice promovate de președintele și Guvernul Republicii Moldova, precum și a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova. În timpul întrevederii oficiale cu premierul Florin Cîțu, președintele Maia Sandu i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de Guvernul României în beneficiul cetățenilor din Republica Moldova, în special în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul vizitei de la Palatul Victoria, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și omologul său din Republica Moldova au semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice. Acordul introduce reguli care simplifică procesul de recunoaștere a diplomelor, cu impact pozitiv asupra mobilității academice și profesionale între cele două state.

Vizita președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, transmite Biroul de presă al Guvernului.

Maia Sandu: R. Moldova a simţit umărul României alături

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, marţi, că ţara pe care o reprezintă a simţit mereu, în 2021, "umărul României alături", lucru care a ajutat-o să treacă prin crize mai uşor şi să înceapă construcţia unui viitor mai bun.

Şeful statului moldovean a arătat că România a susţinut "ferm" Republica Moldova pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educaţional, iar acest sprijin este resimţit de cetăţeni.

"Importante sunt investiţiile româneşti în Republica Moldova, dar şi deschiderea pieţei româneşti pentru producătorii noştri. România este de mai mulţi ani partenerul nostru comercial cel mai important. Spre România merg cele mai multe dintre exporturile noastre. Ne dorim ca acest parteneriat să crească, iar noi vom avea grijă, inclusiv prin reformele din justiţie, să facem din Republica Moldova un loc sigur şi atractiv pentru investiţii. Vreau să transmit mesaj pentru investitori: Republica Moldova se schimbă, statul nostru va deveni mai eficient, mai transparent, mai prietenos cu afacerile, aşa că vă aşteptăm să veniţi în Republica Moldova", a declarat Maia Sandu, la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ea a subliniat că vizita sa oficială la Bucureşti reprezintă o conformare în plus a legăturii speciale pe care Republica Moldova o are cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel