Cazul Skripal. Novichok, substanța folosită în atac, produsă în Rusia

Novichok, substanța  folosită în atacul neurotoxic de la Salisbury, care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, a fost produsă la baza militară de cercetare Shikhany din sud-vestul Rusiei, se arată într-un raport al serviciilor secrete britanice, citat de site-ul The Times.

Serviciile britanice mai afirmă că la baza militară Shikhany au fost efectuate cercetări pentru a stabili dacă substanţa Novichok ar putea fi folosită pentru asasinate în străinătate.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică, Serghei Skripal se află în continuare în stare gravă.

Atacul neurotoxic asupra fostului spion rus, Serghei Skripal, și a fiicei acestuia a declanșat un scandal diplomatic de proporții. Raportul, care a fost trimis aliaţilor Londrei, a dus la expulzarea a peste 150 de diplomaţi ruşi din 28 de ţări, inclusiv România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel