Cazul Khashoggi. SUA, sancţiuni. Când vor intra în vigoare

SUA mai au nevoie de câteva săptămâni înainte de a impune sancţiuni contra celor vinovaţi în Cazul Khashoggi.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a estimat joi că va fi nevoie încă 'de câteva săptămâni' înainte ca SUA să dispună de suficiente dovezi pentru a putea impune sancţiuni la adresa celor responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează vineri AFP.

'Continuăm să examinăm conţinutul faptelor. Suntem pe cale de a examina punerea în aplicare a unor sancţiuni împotriva persoanelor pe care am fost în măsură să le identificăm până acum - care au participat la crimă', a explicat Pompeo la postul de radio KMOX. Însă 'aceasta va mai dura probabil alte câteva săptămâni, înainte să avem suficiente elemente pentru a pune cu adevărat în aplicare aceste sancţiuni, dar cred că vom fi în măsură să reuşim', a adăugat el, amintind că preşedintele american Donald Trump a afirmat că SUA 'vor cere socoteală persoanelor implicate în comiterea oribilei crime'.

Încalcă regulile dreptului internaţional

Parchetul turc a dezvălui miercuri circumstanţele morţii jurnalistului saudit, ucis în 2 octombrie prin 'strangulare' după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, înainte ca trupul său să fie dezmembrat. Pompeo a estimat la scurt timp după acest anunţ că 'uciderea, asasinarea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia încalcă regulile dreptului internaţional'.

La postul de radio KMOX, şeful diplomaţiei americane a dezvăluit că SUA aveau 'profunde şi lungi relaţii strategice cu Arabia Saudită, dar în acelaşi timp uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia este inacceptabilă'. 'Nu o vom susţine şi nu vom permite ca aceasta să rămână fără consecinţe', a continuat Pompeo, subliniind totodată că SUA 'intenţionează să se asigure că relaţiile lor (cu Riadul) rămân intacte'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel