Cazul Khashoggi: Reprezentant ONU, întâlnire cu logodnica jurnalistului

Raportoarea specială a ONU Agnes Callamard continuă investigațiile în cazul Khashoggi.

O expertă a ONU care anchetează asasinarea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi s-a întâlnit în Turcia cu logodnica acestuia, informează joi dpa. Agnes Callamard, raportor special al ONU pentru execuţii extrajudiciare, sumare sau arbitrare, s-a întâlnit anterior, marţi, cu procurorul şef al Istanbulului, Irfan Fidan.

Cengiz şi Callamard au discutat la un hotel din districtul Şişli din Istanbul, a menţionat agenţia de presă Anadolu. Agnes Callamard ar urma să rămână în Turcia până pe 3 februarie, dar nu va da niciun interviu pentru media, a precizat purtătorul ei de cuvânt. Asasinarea lui Khashoggi, un critic virulent al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a stârnit un val de condamnări pe plan global. Riadul insistă că a fost vorba de o operaţiune neautorizată, iar la începutul lui ianuarie procurorul general saudit a cerut pedeapsa cu moartea pentru cinci din cei 11 suspecţi acuzaţi de uciderea jurnalistului, la deschiderea procesului lor în faţa unei instanţe penale din Riad. În schimb, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan susţine că ordinul de asasinare a ziaristului a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit, menţionează dpa.

Citește și: 2018, bilanț tragic. Câți jurnaliști au fost uciși

La 2 octombrie anul trecut, logodnica lui Khashoggi, turcoaica Hatice Cengiz, a rămas zadarnic în faţa consulatului saudit din Istanbul să-l aştepte pe partenerul ei, care intrase pentru formalităţi legate de viitoarea lor căsătorie. Acesta nu s-a mai întors. Ulterior, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în clădirea consulatului în urma unei neînţelegeri, dar cadavrul încă nu a fost găsit.

Citește și: Caz Khashoggi. SUA, anunț: Arabia Saudită a plătit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel