Cazul Caracal și tensiunile politice. Bogdan Chirieac: Hai să ne asumăm! Cine plătește

Alexandru Ichim / 15 aug 2019 / 16:53 Salveaza PDF Comentarii
Alexandra
Descriere foto: Alexandra

Cine va plăti și ce speranță mai avem în România după ancheta de la Caracal? Sunt două dintre întrebările la care a răspuns analistul politic Bogdan Chirieac în direct la România TV.

Bogdan Chirieac a fost întrebat, la România TV, ce se va întâmplă dacă vinovații din cazul Caracal își pun ”păturica în cap” și nu plătesc în niciun fel. 

”Sunt apărați de legile actuale. Atunci când s-a încercat cumva să se schimbe legislația ca să faci o țară normală, să dai deoparte sistemul de forță care s-a cocoțat în capul Parlamentului, Guvernului și, în special, în capul cetățenilor, atunci a ieșit lumea în stradă, s-au mobilizat, au fost manipulați... există vreun consens la noi în țară? În cazul Luiza, procurorul care s-a ocupat cred că are și o vină materială, dar nu va răspunde, fiindcă actualul sistem îl va proteja. Cristian Popescu este suspendat șase luni la presiunea enormă a opiniei publice, dar nu numai că va fi repus în funcție, ci va fi și avansat omul”, este de părere Bogdan Chirieac. 

Speranța în România

 

În cadrul aceleiași emisiuni, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat și ce speranță mai avem în urma tensiunilor actuale din țara noastră. 

”Speranța este la vot. Hai să ne asumăm. Că toată lumea a sărit că nu a făcut Guvernul PSD autostrăzi în doi ani de zile, dar nu s-au făcut în 30 de ani. Domnul Băsescu a făcut vreun kilometru? Și... a ajuns să aibă și al doilea mandat. O să spuneți: dar președintele face autostrăzi? Președintele focalizează, concentrează toate energiile din țara asta în vederea îndeplinirii unui proiect comun. Așa a făcut România în perioada 2000 - 2004 când am intrat în NATO și în Uniunea Europeană. Atunci am încheiat negocierile de aderare. La 1 ianuarie 2007, a fost doar o formalitate. Știm despre ce vorbim. Atunci toată clasa politică trăgea într-o direcție”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Anchetă la Caracal. Descinderi la o firmă de taximetrie din orașul Caracal

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25