Caz Skripal. Rusia - UE, tensiuni fără precedent: Ar putea fi ”ultimul război din istoria omenirii”

foto: kremlin.ru
foto: kremlin.ru

Marea Britanie caută ''un mod proporţional'' de a răspunde ameninţării reprezentate de către Rusia, a declarat marţi un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May.

Declarația vine după ce un general în retragere al armatei ruse a avertizat că otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal cu un agent neurotoxic ar putea duce, în opinia sa, la declanşarea unui nou război mondial, relatează agenţia Reuters.

Trebuie să răspundem într-un mod proporţional faţă de acest comportament agresiv din partea Rusiei, şi aceasta este ceea ce urmează să facem, a declarat purtătorul de cuvânt britanic, întrebat dacă există un risc real de declanşare a unui război.

Potrivit mass-media britanice, Evgheni Bujinski, general locotenent rus în retragere, a avertizat că urmările atacului cu un agent neurotoxic ar putea declanşa ultimul război din istoria omenirii.

Relaţiile dintre Rusia şi Occident ar putea deveni mai proaste decât în timpul Războiului Rece şi să sfârşească foarte, foarte rău, ca urmare a atacului cu un agent neurotoxic, a estimat Bujinski, citat de agenţia Press Association.

„Se va sfârși foarte, foarte rău”

Răspunzând afirmaţiilor că multe ţări din lume cred că responsabil pentru otrăvirea lui Skripal este Kremlinul, Bujinski, care conduce acum PIR Center, un think tank pe probleme de securitate internaţională, a declarat la radio BBC: Când spui lumea, înţelegi Uniunea Europeană şi Statele Unite, şi alte ţări..., vedeţi că este un Război Rece. Este mai rău decât Războiul Rece, deoarece, dacă situaţia va evolua în actualul mod, mă tem că ea se va sfârşi foarte, foarte rău.

Întrebat ce înseamnă aceasta, Bujinski a răspuns: Un război real, mai rău decât un Război Rece este un război real. Va fi ultimul război din istoria omenirii.

Spuneţi că presiunea va continua. Ce vreţi să obţineţi ? Dacă intenţionaţi să obţineţi schimbarea regimului, este inutil. Nu-i cunoaşteţi pe ruşi. Cu cât presiunea externă este mai mare (aici), cu atât societatea este mai unită în jurul preşedintelui, a mai spus Bujinski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel