CĂTĂLIN VOICU câștigă la CEDO procesul împotriva statului român

CĂTĂLIN VOICU, fostul senator PSD, s-a plâns de faptul că i-a fost afectată imaginea atunci când a fost dus în cătuşe în instanţă. A reclamat şi că a fost transportat în condiţii inumane, dar şi că a stat prea mult în arest preventiv fără a avea condițiile minime de trai.

CĂTĂLIN VOICU. În urma deciziei CEDO, statul român trebuie ca în trei luni să îi dea lui Cătălin Voicu suma de 4.500 de euro drept daune pentru încălcarea drepturilor din convenţie. Inițial, Cătălin Voicu, ceruse patru milioane de euro daube de la statul român. 

Concret, el a reclamat că i-au fost încălcate drepturile prevăzute în articolele 3 şi 8 din convenţie.

În temeiul Art. 5 par. (3) (dreptul la libertate şi la siguranţă), el a pretins că instanţele au refuzat să ia în considerare alte măsuri preventive mai puţin restrictive decât arestul preventiv, iar în baza Art. 8 (dreptul la respectarea vieţii private şi de familie), a reclamat faptul că autorităţile au scurs către mass-media pasaje din dosarul de urmărire penală-în special transcrieri ale convorbirilor obţinute prin interceptarea telefoanelor.

CĂTĂLIN VOICU  a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia a fost pronunţată la 22 aprilie 2013 de un Complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condus de Livia Stanciu.

Citește și: Cătălin Voicu acuză DNA: Toate înregistrările DNA reprezintă un mixaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel