Cătălin Ivan: Este jenant! Sunt mărginiți

catalin-ivan-dcnews (1)_639x426
catalin-ivan-dcnews (1)_639x426

Purtătorul de cuvânt al PSD, eurodeputatul Cătălin Ivan, consideră "jenant" modul în care liberalii și democrat-liberalii își schimbă poziția cu privire la măsura de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

"Inconsecvența celor din PNL și PDL pe subiectul reducerii CAS arată cât de mărginiți sunt. (...) Este jenant modul în care cei din PNL și PDL își schimbă poziția cu privire la reducerea CAS, mai ales după ce au criticat Guvernul în mod populist că nu aplică această măsură mai repede. Nu putem decât să sperăm că, în cazul în care vor ajunge vreodată la guvernare, nu vor renunța la această măsură", afirmă social-democratul, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, Agerpres.

Potrivit lui Ivan, măsura asumată de Guvernul Ponta este benefică mediului de afaceri.

VEZI ȘI: Ivan, revoltat din cauza PDL. "Suntem martorii unui abuz fără margini și fără precedent"

"Acum, pentru simplul fapt că Guvernul condus de Victor Ponta este cel care impune această măsură extrem de benefică pentru mediul de afaceri și pentru românii în căutarea unui loc de muncă, cei care se etichetează a fi 'de dreapta' încep să o pună la îndoială", mai spune Ivan.

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a susținut că reducerea CAS anunțată pentru luna octombrie este o "electorată" pentru mediul de afaceri.

"După aproape un an și jumătate de guvernare contradictorie, cu măsuri economice și fiscale fără orizont, Victor Ponta ne demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câștigul electoral. Reducerea temporară a CAS nu poate fi altceva decât o 'electorată' pentru mediul de afaceri", afirmă Iohannis, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, tot joi, prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat că negocierile între Cabinetul Ponta și FMI, care s-au derulat în aceste zile la București, au fost un eșec răsunător.

VEZI ȘI: Dovada lui Cătălin Ivan pentru colaborarea Băsescu-Antonescu

"Ponta încearcă să păcălească FMI, după ce a fost prins iar cu temele nefăcute. Nici n-au plecat bine reprezentanții Fondului, că s-a grăbit să anunțe reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fără a avea acordul acestei instituții și fără să prezinte măsurile economice care să susțină această reducere", a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, măsura va fi aplicată de la 1 octombrie, din prima zi a campaniei electorale, "ceea ce arată disperarea sa (a lui Victor Ponta — n.r.) în bătălia politică pentru președinție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel