Casa Albă: Amenințarea Iranului asupra Israelului este reală

Statele Unite ale Americii au transmis un mesaj privitor la amenințările Iranului asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a adăugat că Statele Unite ale Americii au în vedere propria poziție a forței în regiunea Orientului Mijlociu în lumina amenințării Iranului și urmăresc situația foarte atent, scrie Sky News.

Într-o actualizare amplă, Casa Albă a spus că încă așteaptă un răspuns din partea Hamas după ultima rundă de discuții pentru ostatici, dar a spus că nu poate verifica afirmația grupării militante privitoare la ostatici.

Kirby a confirmat, de asemenea, că peste 1.000 de camioane au intrat în Gaza în ultimele zile.

Există o amenințare „foarte credibilă” de atacuri de răzbunare iraniene împotriva Israelului, a declarat vineri Casa Albă, în timp ce președintele american Joe Biden primește actualizări constante despre situație de la echipa sa de securitate națională, conform CNN.

„Urmărim acest lucru foarte, foarte îndeaproape”, a declarat purtătorul de cuvânt al securității naționale John Kirby, care a refuzat să ofere informații despre momentul așteptat al amenințării.

Dar el a spus că oficialii americani sunt în „comunicare constantă” cu omologii lor israelieni cu privire la această chestiune și că sunt în curs de desfășurare pași pentru a se asigura că Israelul este capabil să se apere.

„Cu siguranță suntem conștienți de o amenințare foarte publică și de ceea ce considerăm a fi o amenințare foarte credibilă făcută de Iran în ceea ce privește potențialele atacuri asupra Israelului”, a spus Kirby vineri.

El a subliniat o vizită în Israel, vineri, a șefului Comandamentului Central al SUA, generalul Michael Kurilla, pentru a avea „conversații directe cu omologii săi (Forțele de Apărare Israelului)”. Biden este, de asemenea, informat de mai multe ori pe zi despre situație, a spus Kirby.

„El a spus clar întregii echipe de securitate națională că ne vom lua în serios angajamentele noastre față de apărarea, autoapărarea Israelului”, a spus Kirby.

SUA își evaluează, de asemenea, propria poziție în regiune înaintea potențialului atac, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel