Carmen Dan, modificare Cod rutier: ''Să nu se gândească nimeni că nu vom mai avea radare''

Bianca Ştefan / 20 iul 2018 / 16:39 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Carmen Dan a vorbit la Drăgășani despre proiectul de lege de modificare a Codului rutier. Ministrul Afacerilor Interne susține că Poliţia rutieră îşi va face în continuare datoria şi "să nu se gândească nimeni că nu vom avea radare pe drum".

Întrebată despre scrisoarea deschisă a poliţiştilor rutieri către preşedintele Klaus Iohannis, în care aceştia susţin că în lipsa unui control nu vor fi respectate limitele de viteză, ministrul Carmen Dan a răspuns că poliţiştii îşi pot spune părerea, iar guvernul şi MAI au dat aviz negativ proiectului legislativ de modificare a Codului rutier. 

"Poliţiştii au dreptul să-şi spună părerea. Întotdeauna am respectat această părere. Acum, referitor la acest proiect legislativ eu m-am exprimat. Ştiţi foarte bine că atât la nivel de Guvern, cât şi la nivel de minister s-a dat un aviz negativ. Poliţia este organ de aplicare a legii. Eu sunt convinsă că toţi colegii mei vor găsi soluţii să adapteze legislaţia şi vreau să vă asigur că se vor respecta întru totul dispoziţiile legale, vă asigur că Poliţia rutieră îşi va face în continuare datoria, să nu se gândească nimeni că nu vom mai avea radare pe drum sau că oricine poate să facă orice în trafic", a declarat Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege de modificare a Codului rutier, adoptat pe 5 iulie în Plen

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 5 iulie proiectul de lege de modificare a Codului rutier, în sensul în care maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate cu un panou afişat cu 500 - 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers. 

Panoul se montează de către administratorul drumului la solicitarea poliţistului, iar maşinile cu radar trebuie să fie inscripţionate vizibil, dar şi poziţionate vizibil. De asemenea, dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie, mai prevede proiectul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24