Carmen Dan, audiată fără presă. Barna (USR): România are nevoie de adevăr

Bianca Ştefan / 21 aug 2018 / 13:55 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna, USR
Descriere foto: Dan Barna, USR

Preşedintele USR, Dan Barna, nu este de acord cu audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, în absenţa presei.

"România are nevoie de adevăr! Nu mai putem permite această practică şi cultură a secretului, nu în Parlamentul României! Adevărul este duşmanul PSD! Răspunsurile ministrului Carmen Dan în faţa Comisiei de apărare sunt clasificate la decizia PSD. Răspunsurile pe care le aşteaptă românii despre represiunea din 10 august sunt ascunse de ei pentru că aşa vor politrucii PSD crescuţi în şcoala secretului. O aberaţie! După ce Carmen Dan şi Jandarmeria au clasificat în mod abuziv raportul privind evenimentele din 10 august - şi USR va contesta această decizie în instanţă - audierea lui Carmen Dan este secretizată, tot abuziv", a scris, marţi, Barna pe Facebook.

El susţine că doar adevărul ajută, în schimb secretele nasc conspiraţii.

"Ce poate fi secret în răspunsul la întrebările adresate de USR? Vă asumaţi responsabilitatea politică pentru acţiunile Jandarmeriei din 10 august? Au fost consemnate discuţiile din aşa-zisă şedinţă informală avută de Carmen Dan şi şefii operaţiunii din 10 august? Audierile parlamentare despre evenimentele din revoluţie au fost secrete, la fel şi cele despre evenimentele din martie de la Târgu Mureş sau în legătură cu mineriadele. Evenimente importante din istoria României, despre care societatea românească avea o nevoie vitală să afle adevărul, au fost discutate în Parlamentul României cu uşile închise. Doar adevărul, cu asumarea responsabilităţilor şi pedepsirea vinovaţilor, vindecă rănile unei societăţi, ajută un popor să meargă mai departe, sănătos, cu încredere în sine. Secretele nasc conspiraţii, ne îmbolnăvesc!", a mai scris liderul USR.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este audiat marţi de Comisia de apărare a Camerei. La prima parte a şedinţei au participat şi reprezentanţii presei, însă ulterior audierea a continuat fără prezenţa mass-media.

Vezi și: Protest diaspora. Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor, solicitare PNL


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22