Care erau șansele? Un ROMÂN a accidentat coloana oficială a lui Biden, în Italia

foto Agerpres/ Joe Biden, la Roma
foto Agerpres/ Joe Biden, la Roma

Un român a fost implicat într-un accident în Roma, izbindu-se de una dintre mașinile din coloana oficială a președintelui american, Joe Biden. 

Un șofer român, de 40 de ani, a fost implicat într-un accident în Roma. El a intrat într-o mașină din coloana oficială a președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Impactul a fost unul destul de violent, scrie Corriere della Sera. Coloana oficială și-a continuat drumul în urma accidentului. Românul, conform sursei citate, a fost rănit la mână. 

Accidentul a avut loc vineri după-amiază, după ce Joe Biden a purtat o conversație cu Papa Francisc, la Vatican. Ulterior întâlnirii, președintele american, însoțit de cele 35 de mașini, multe dintre ele blindate, a plecat spre întâlnirea cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. În timp ce coloana oficială se afla într-un pasaj subteran, un autoturism condus de un român, în vârstă de 40 de ani, s-a izbit de una dintre mașinile personalului diplomatic, arată sursa citată. Accidentul este investigat. 

Joe Biden, la Summit-ul G20 și la COP26

Joe Biden a aterizat vineri dimineața (29 octombrie) la Roma pentru un summit G20, unde planurile pentru o taxă minimă globală vor fi pe ordinea de zi. Duminică seară, președintele american se va îndrepta spre Scoția, pentru conferința Națiunilor Unite despre climă, COP26, de la Glasgow, arată agenda președintelui.

Joe Biden va încerca să transmită mesajul că SUA s-au întors în lupta împotriva încălzirii globale, după ce predecesorul său, Donald Trump, s-a retras din Acordul de la Paris. Înainte de a părăsi Casa Albă pentru Roma, președintele SUA a dezvăluit un plan de cheltuieli redus, care a fost rezultatul lunilor de negocieri dure. El i-a rugat pe colegii democrați, în timpul unei întâlniri cu ușile închise la Capitol Hill, să-și susțină planurile legislative, spunând că vrea să demonstreze în timpul celor două summit-uri că democrația americană încă funcționează.

”Restul lumii se întreabă dacă putem funcționa”, a spus președintele citat de presa americană.

La conferința COP26, trebuia să fie și Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, însă a renunţat cu regret să participe la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), în urma unei recomandări medicale de a se odihni, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham. 

Vezi și: Regina Elisabeta a II-a, de 95 de ani, avertizată de medici. Trebuie să stea acasă încă cel puțin 2 săptămâni - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel