CARANTINARE STRĂZI BUCUREȘTI. Nicușor Dan, NOI PRECIZĂRI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, și Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, au făcut declarații în legătură cu noile măsuri din București.

„Repet, aceasta este o eventuală decizie care o să fie luată în momentul în care o să avem informația, de la Ministerul Sănătății, prin intermediul acelui soft pe care ei îl fac asupra eventualei incidențe foarte mari, pe o anumită zonă geografică”, a transmis Nicușor Dan despre carantinarea străzilor și cartierelor din București în caz de nevoie.

Este devreme pentru astfel de scenarii

Întrebat în legătură cu un prag stabilit pentru carantinare, Traian Berbeceanu a făcut noi precizări: „Dați-mi voie să vă răspuns. Haideți să nu privim în acest moment la astfel de scenarii. Suntem într-un scenariu în care cifrele ne îngrijorează... și incidența de contaminare, și numărul de infectați zilnic. Haideți să privim la măsurile care sunt în vigoare, măsurile care urmează să fie menținute pentru 2 săptămâni, și să nu ne gândim la carantinare neapărat a unor zone sau a unor străzi, aspecte la care nu putem să vă răspundem din punct de vedere tehnic. (...) Interesul și al dumneavoastră și al bucureștenilor este să aplicăm măsurile pentru a limita cifrele”.

Accentul pe „eventual”

„Insistați pe subiectul acesta”, a continuat Nicușor Dan, amuzat, după întrebările constante ale jurnaliștilor în legătură cu pragul de incidență. „Este o decizie eventuală pe care eventual o să o luăm în măsura datelor pe care eventual o să le avem, da? Este o ipoteză”, a mai spus Primarul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel